Logius kiest vijf partners voor IT-contract van €255 miljoen

20 juli 2021 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profielen
Meer nieuws over

Logius heeft vijf voorkeursleveranciers geselecteerd voor de verdere ontwikkeling en het beheer van zijn applicatielandschap. De opdrachtwaarde van de raamovereenkomsten kan oplopen tot meer dan €250 miljoen.

Met de nieuwe contracten kan Logius volgens een persverklaring “zijn applicatielandschap verder optimaliseren en tegemoetkomen aan de nieuwe en veranderende (beleids)wensen en behoeften”. Logius is onderdeel van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties en levert belangrijke IT-diensten en applicaties aan overheden.

Applicaties die Logius beheert zijn onder meer DigiD, Digipoort, MijnOverheid en eHerkenning. Samen met Atos, Capgemini, CGI, Netcompany en Ordina – die zijn geselecteerd na een openbare aanbesteding waar veel interesse voor was – wordt de komende jaren gewerkt aan het verder professionaliseren van deze en andere applicaties.

Logius kiest vijf partners voor IT-contract van €255 miljoen

De raamovereenkomsten lopen minimaal twee jaar en hebben een verlengingsmogelijkheid tot vier jaar. De totale maximale waarde bedraagt €255 miljoen over de looptijd. De vijf externe IT-dienstverleners zullen in zogeheten mini-competities uitmaken wie welke opdracht mag uitvoeren.

Vier van de vijf partijen waren al voorkeursleverancier voor applicatie(door)ontwikkeling en -beheer: Atos, Capgemini, CGI en Ordina. Sogeti is buiten de boot gevallen en vervangen door Netcompany.

Dennis Struyk, commercieel directeur Public van Ordina, zegt over de gunning: “We zijn erg trots dat we mogen werken aan producten en diensten in de complexe en innovatieve omgeving van Logius. Onze IT-professionals gaan werken aan applicatiebeheer en (door)ontwikkeling, maar ook aan herbouw, migratie (re-)transitie, kwaliteitsborging en advisering.”

De aankondiging volgt een maand nadat Logius een ander groot contract gunde op het gebied van applicatiediensten. Zo werden Atos, Capgemini, CGI en Visma gekozen als voorkeursleveranciers voor de verdere ontwikkeling van verschillende applicaties (onder meer Digipoort, Berichtenbox en SWIFT) binnen het domein gegevensuitwisseling.