Richard Bussink leidt het health team bij Capgemini Invent

21 juli 2021 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Meer nieuws over

Tien jaar na zijn vertrek is Richard Bussink teruggekeerd naar Capgemini Invent om leiding te geven aan het health team.

Bussink is ruim twee decennia actief binnen de adviesbranche. Na enkele jaren te hebben gewerkt bij het Academisch Medisch Centrum, ging hij in 2000 werken bij Logica (nu CGI). In 2005 trad hij in dienst bij Capgemini en in 2010 stapte hij over naar EY, waar hij het afgelopen decennium actief was als senior manager.

In zijn jaren bij het Academisch Medisch Centrum en in de adviesbranche was de rode lijn in zijn werk hoe (zorg)organisaties zich verder kunnen verbeteren door de slimme inzet van data, technologie en IT, waarbij opschaling en adoptie door medewerkers belangrijke onderdelen zijn. De laatste tien jaar bij EY richtte hij zich daarbij op de zorg. Deze focus zet hij nu als director door bij Capgemini Invent.

Richard Bussink, Director - Lead Health Segment, Capgemini Invent

Bussinks terugkeer naar Capgemini Invent werd ingegeven doordat “Capgemini Invent de zorg als strategisch relevant ziet”, zo vertelt hij. “Dit zie je ook al terug in de vele opdrachten die Capgemini voor haar klanten wereldwijd heeft mogen uitvoeren in de zorg. Vele van deze projecten hebben direct impact op burgers en patiënten.”

Hij benadrukt ook de intrinsieke motivatie van de Capgemini Invent-collega’s om in de zorg actief te zijn en de zorg te verbeteren. “Veel collega’s benaderen hun werk vanuit een purpose om iets te betekenen voor de maatschappij en het goede te doen voor de publieke zaak. Dat is de afgelopen jaren veranderd en is mooi om te zien.”

Zijn eerste periode heeft dit beeld alleen maar bevestigd. “Ondanks het werken op afstand heb ik veel collega’s ontmoet met passie voor de zorg en met relevante ervaring in de zorg.”

“Ook de lopende zorgprojecten zowel in Nederland als daarbuiten zijn erg relevant en zijn mooie voorbeelden van innovatie en digitale transformatie in de zorg. Deze projecten bieden de mogelijkheden en handvatten hoe zorg meer thuis of buiten het ziekenhuis georganiseerd kan worden en met effectieve (regionale) samenwerking door zorgverleners.”