First Consulting kondigt samenwerking aan met ABBYY

09 juli 2021 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Meer nieuws over

First Consulting gaat ABBYY's oplossingen distribueren om de groeiende vraag in Nederland tegemoet te komen.

Via de samenwerking zal First Consulting alle content intelligence- en process intelligence-oplossingen van de softwaremaker distribueren aan zijn klanten in Nederland, waaronder Vantage en Timeline.

Volgens de 'European Intelligent Process Automation Software Forecast 2020-2024' van IDC zullen de inkomsten uit intelligente procesautomatisering in de Benelux in 2019-2024 met 16,7% stijgen tot $737 miljoen. First Consulting kondigt samenwerking aan met ABBYYMet de krachtenbundeling spelen de twee partijen in op deze stijgende vraag vanuit de markt. “Er is op de Nederlandse markt een sterk stijgende vraag naar ondersteuning bij het verbeteren van processen en het verkrijgen van meer toegang tot gegevens die in documenten zijn opgesloten”, zegt Robert Bien, Head of Sales Benelux & Nordics bij ABBYY.

“First Consulting staat hoog aangeschreven voor het leveren van concrete resultaten bij dergelijke uitdagingen. Ons digital intelligence-platform past uitstekend bij hun aanbod en we kijken ernaar uit om samen te werken.”

Maarten Nelissen, Senior Principal en Chapter lead RPA bij First Consulting. “First Consulting en ABBYY delen dezelfde doelstellingen: bedrijven helpen efficiënter te werken met behulp van de beste intelligente automatiseringsoplossingen in hun klasse. Door de technologieën van ABBYY te combineren met onze RPA-diensten, kunnen we meer waarde creëren voor onze klanten.”

ABBYY levert naar eigen zeggen “het meest geavanceerde” digital intelligence-platform in de branche. Bedrijven gebruiken het om hun digitale transformaties te versnellen en hun bestaande intelligente automatiseringsplatforms aan te vullen, zoals RPA, BPM, ERP, ECM, EHR en andere.

“Het digital intelligence-platform biedt bedrijven volledige toegang tot en inzicht in hun bedrijfsprocessen en de content die deze processen voedt, zodat ze het traject van hun klanten kunnen verbeteren en operationele uitmuntendheid kunnen bereiken”, besluit Bien.