Accenture benoemt Nicole van Det tot Country Managing Director

15 juni 2021 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Voor alweer de vierde keer op rij heeft Accenture Nederland gekozen voor een vrouw aan het roer. Per 1 juli neemt Nicole van Det het stokje over van Irine Gaasbeek als Accenture’s nieuwe Country Managing Director.

Het is inmiddels bijna verworden tot een traditie binnen Accenture, een vrouw als hoogste baas van het Nederlandse kantoor. Dit gebeurde voor het eerst in 2006, toen Anja-Montijn Groenewoud werd benoemd tot Country Managing Director. In 2013 groeide ze door naar de rol van Global Director Management Consulting en werd ze opgevolgd door Manon van Beek.

In 2018 nam Van Beek na 22 jaar afscheid van Accenture om de rol van CEO van TenneT op zich te nemen, waarna Irine Gaasbeek, die al sinds 1994 voor Accenture werkt, begon als de nieuwe Country Managing Director. Na drie jaar leiding te hebben gegeven aan het Nederlandse kantoor, gaat Gaasbeek nu de nieuwe rol van Accenture Technology Lead voor de regio’s Frankrijk en de Benelux bekleden.

Nicole van Det, Country Managing Director, Accenture

Daarmee geeft ze het stokje door aan wederom een vrouwelijke bestuurder: Nicole van Det. In haar nieuwe rol wordt Van Det verantwoordelijk voor de dagelijkse leiding over Accenture Nederland, waarbij ze zich vooral zal gaan richten op innovatie en de groei en marktdifferentiatie van Accenture in ons land.

Net als haar voorgangsters heeft Van Det een lange loopbaan binnen Accenture achter de rug: ze is al 22 jaar actief voor het kantoor. In 2018 werd Van Det benoemd tot Senior Managing Director en Global Account Lead. Deze rol zal ze blijven invullen en daarbij zal ze tevens onderdeel blijven van de Global Leadership Committee.

“We zijn trots op de aanstelling van Nicole als nieuwe Country Managing Director voor Nederland”, laat Olivier Girard weten, Market Unit Lead bij Accenture voor Frankrijk en de Benelux. “Haar continue inzet voor onze klanten, mensen en communities, gecombineerd met haar trackrecord in het ondersteunen van bedrijven met innovatie en transformatie, maken haar de juiste persoon voor deze rol. Ik kijk ernaar uit om met haar samen te werken om door middel van innovatie waarde te creëren voor onze klanten.”

Eerder was Van Det verantwoordelijk voor Accenture Products in Nederland, onderdeel van de Strategy & Consulting-tak van het kantoor. Dit marktsegment bedient klanten in diverse sectoren, waaronder life sciences, consumer products, retail en de reisbranche. Ook hield ze zich bezig met digitale transformatiestrategie bij klanten en het implementeren van next generation-technologieplatforms.

Voorafgaande aan haar professionele loopbaan rondde Van Det een master in farmacie af, deed een PhD in geneeskunde en behaalde een MBA aan de Rotterdam School of Management.

Vertrekkend Country Managing Director Irine Gaasbeek wordt door Girard bedankt “voor haar leiderschap en de belangrijke impact die ze heeft gehad op de Nederlandse activiteiten van Accenture”. Hij besluit: “We zijn blij dat Irine Accenture gaat versterken in haar nieuwe rol als Technology Lead voor de regio’s Frankrijk en de Benelux en wensen haar alle succes toe.”