MLC gaat samenwerking aan met low-code specialist Aquila

01 juni 2021 Consultancy.nl 1 min. leestijd

MLC heeft een partnership gesloten met low-code specialist Aquila, met als doel klanten in het publieke domein te helpen bij het versnellen van hun digitale transformatieagenda’s.

In een gezamenlijk persbericht geven de twee partners aan dat ze samen gaan optrekken om “organisaties in het publieke domein te helpen met het versnellen en vereenvoudigen van digitale procestransformaties en het realiseren van een doelmatige, doeltreffende en rechtmatige bedrijfsvoering”.

Van de overheid wordt steeds meer een digitale dienstverlening gevraagd. Ook speelt digitalisering een grote rol in de wendbaarheid van de bedrijfsvoering. Met behulp van low-code – een techniek die het bouwen van applicaties toegankelijk maakt voor iedereen, ook voor mensen die geen (zwaar) IT-profiel hebben – kunnen deze twee doelstellingen eenvoudiger worden gerealiseerd.

MLC gaat samenwerking aan met low-code specialist Aquila

Job Mol, verantwoordelijk voor het publieke domein binnen MLC, zegt hierover: “Technologische ontwikkelingen kunnen de centrale positie voor processen en data faciliteren, maar dit vereist wel een goede inzet van de technologie. We zien dat succesvolle publieke organisaties ten aanzien van nieuwe technologieën veelal werken aan of gebruikmaken van kleine, specialistische oplossingen. Hier kan low-code een belangrijke rol in spelen.”

Cees Hoekstra van Aquila voegt toe dat het ontwikkelen met moderne low-code platforms legio nieuwe kansen biedt voor het publieke domein. “De komst van nieuwe oplossingen is vaak ook het moment waarop publieke organisaties de bestaande werkwijze en processen onder de loep nemen. Een low-code platform kan snel en flexibel meebewegen met nieuwe inzichten en breng het resultaat direct in de praktijk.”

Volgens onderzoek maken steeds meer organisaties – in zowel de publieke als private sector – gebruik van low-code ontwikkelingstechnologieën. Alleen al in 2021 zullen de totale wereldwijde uitgaven aan low-code software naar verwachting met 23% toenemen.