Robin Veenis is terug in Nederland en kiest voor Ngenious

02 juni 2021 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Robin Veenis is weer terug in het land. Na drie jaar ‘down under’ te hebben doorgebracht heeft hij zich nu als Consultant aangesloten bij Utrechts Ngenious.

Na het behalen van zijn master in Organizational Psychology aan de Erasmus Universiteit Rotterdam koos Robin Veenis voor een avontuur in het buitenland. Zijn avontuur leidde hem helemaal naar Nieuw-Zeeland, waar hij zijn loopbaan startte bij human capital-consultancykantoor Lee Hecht Harrison.

In zijn drie jaar in Auckland en Wellington werkte Veenis eveneens voor boutique adviesbureaus Winsborough en MartinJenkins. Hij richtte zich vooral op projecten in de publieke sector, waarbij hij klanten ondersteunde met onder meer strategie, organisatieontwerp, verandermanagement, leiderschapsontwikkeling en projectmanagement.

Robin Veenis, Consultant, Ngenious

Onder de klanten voor wie hij actief was bevonden zich onder meer enkele ministeries van Nieuw-Zeeland, The Electricity Authority, de overheden van Auckland en Wellington en ConsumerNZ, een instelling die consumenteninformatie levert aan partijen in het publieke en private domein.

“Als organisatiepsycholoog krijg ik energie van het doorgronden van complexe systemische vraagstukken”, geeft Veenis aan. “Ik ben nieuwsgierig en onderzoekend, en stel doortastende vragen om zo het complexe simpel te maken. Daarbij duik ik graag de data in en probeer ik ontastbare dingen meetbaar te maken om zo nieuwe inzichten te creëren. Het verhaal duidelijk krijgen, de puzzel oplossen en vervolgens tastbare resultaten leveren voor de opdrachtgever levert enorm veel voldoening op.”

Terug in Nederland besloot Veenis zich aan te sluiten bij Ngenious. Over zijn keuze voor het bureau zegt hij: “Ngenious past precies binnen mijn straatje. De holistische methode van Ngenious heeft een sterk theoretisch fundament, met Lean en Agile als basis, en aandacht voor de mens en diens drijfveren achter de verandering.”

Ook hecht hij veel waarde aan de wetenschappelijke grondslag van het bureau. “Een wetenschappelijke aanpak, eentje die gebaseerd is op feiten, is voor mij cruciaal en ik hoef je niet te vertellen dat mensen en gedrag voor mij als organisatiepsycholoog de hoogste prioriteit zijn. Het was ook wel duidelijk dat de Ngenious-collega’s deze filosofie zelf beleven en dat zij een enorme passie voor hun werk hebben. Wie wil er nou niet bij de frontrunner op het gebied van systemische organisatietransitie werken?”