Bart-Jan Prent: 'Mobilee is precies zoals ik me had voorgesteld'

27 mei 2021 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Een half jaar geleden sloot Bart-Jan Prent zich aan bij Mobilee. De adviseur blikt terug op zijn start bij het Utrechtse organisatieadviesbureau: “Ondanks corona waren de afgelopen maanden precies zoals ik me had voorgesteld.”

Bart-Jan Prent is een professional met ruim vier jaar ervaring en een uitgebreid trackrecord als business consultant, projectmanager en analist. Meest recentelijk was hij als adviseur actief voor ValueCare, een specialist in ‘daily auditing’ en Business Intelligence.

Advies geven aan het management van ziekenhuizen over de financiële stand van zaken, het bepalen van KPI’s en analyses doen vormde de kern van zijn werkzaamheden bij de ICT-dienstverlener. Daarnaast was hij betrokken bij het ontwikkelen van nieuwe producten. Gedurende deze periode heeft Prent ruime expertise opgebouwd op het gebied van business intelligence en data.

Bart-Jan Prent, Mobilee

Eerder in zijn loopbaan werkte hij enkele jaren voor Atos Consulting, waar hij diverse rollen vervulde, zoals projectmanager, businessanalist, procesanalist en lean consultant. Zo heeft hij onder meer als projectmanager bijgedragen aan een telemedicine-pilot, waarbij een telemedicine oplossing werd geïmplementeerd binnen drie divisies van een ziekenhuis in London.

Als businessanalist was hij betrokken bij de komst van een nieuw IT-systeem binnen een ziekenhuis. Voor dit project analyseerde hij het oude proces en ontwierp hij het nieuwe proces voor het gehele ziekenhuis en was hij tevens verantwoordelijk voor het testteam. Ook hielp hij de basisstructuur van de database te ontwerpen.

Overstap naar Mobilee

Het was gedurende zijn tijd bij Atos Consulting dat Prent voor het eerst in aanraking kwam met Mobilee, een middelgroot bureau uit Utrecht met circa vijftig consultants. Die ontmoeting beviel goed, dus toen Prent eind vorig jaar door een recruiter van Mobilee werd benaderd, hoefde hij “niet lang na te denken” om in te gaan op de uitnodiging voor een kennismakingsgesprek.

Toen hij vervolgens nog enkele professionals van het kantoor ontmoette was hij direct erg te spreken over de “goede sfeer” die hij proefde. Zo omschrijft hij ze als “gemotiveerde, vriendelijke en open mensen die expertise en hart voor de zaak hadden”. Hij licht verder toe: “Dat, de prettige gesprekken en het feit dat er ruimte is om jezelf te ontwikkelen was motivatie genoeg om te starten bij Mobilee.”

Uitdagend en leerzaam

Zijn onboarding, eerste maanden en opdrachten binnen Mobilee zijn Prent uitstekend bevallen: “Ik kan alleen maar zeggen dat je in een warm bad binnenkomt. Dat voelt ontzettend goed en dit zorgt ervoor dat ik mezelf vol kan inzetten voor mijn klanten.” Hij voegt toe: “De collega’s zijn precies zoals ik me had voorgesteld, het werk is leuk en de Mobilee interne en externe projecten zijn uitdagend en leerzaam.”

Zijn eerste opdracht voerde hij samen met een collega uit voor het College ter Beoordeling van Geneesmiddelen (CBG). “Dat was geweldig omdat je in mijn optiek nog betere kwaliteit kan leveren dan wanneer je alleen op een opdracht zit! We hebben echt onwijs veel gebrainstormd, gediscussieerd, geleerd van elkaar en dat alles met veel humor”, legt Prent uit.

Vorig jaar werd Mobilee in het kader van het MT-1000 onderzoek erkend als beste organisatieadviesbureau van Nederland. Prent herkent zich in die uitstekende reputatie en besluit: “Mobilee heeft veel oog voor de mens en investeert in de werknemers, waardoor hun expertise snel groeit. Daardoor kunnen ze extra waarde leveren aan hun klanten.”

Over Mobilee

Mobilee helpt bedrijven met vertaalslagen voor digitale oplossingen. Dat doet het voor onder meer verzekeraars, zorginstellingen, zakelijke dienstverleners en overheidsinstanties. Daarbij gaat het over thema’s als de perfecte klantervaring, operational excellence, wendbaar organiseren, data als strategische grondstof en slagvaardige informatievoorziening/informatiemanagement-organisatie (IV/IM-organisatie).