Ciphix wordt eerste UiPath Diamond Partner in Nederland

11 mei 2021 Consultancy.nl 2 min. leestijd

Ciphix is door softwareleveranciers UiPath benoemd tot Diamond Partner. De Rotterdamse scale-up is hiermee de eerste boutique firma in Nederland die deze titel mag dragen.

Al sinds de oprichting in 2017 richt Ciphix zich volledig op het implementeren van zogeheten ‘intelligent automation’-oplossingen. Denk hierbij aan systemen die robotic process automation (RPA), kunstmatige intelligentie of conversational automation mogelijk maken.

De vraag naar dergelijke systemen neemt steeds meer een vlucht, nu binnen alle segmenten van de bedrijfsvoering van organisaties sprake is van verregaande digitaliseringsinspanningen. Of het nou gaat om slimmere sales- en marketingpersonalisatie, het verbeteren van de dienstverlening of de financiële functie, overal duiken steeds meer ‘robots’ op.

Ciphix wordt eerste UiPath Diamond Partner in Nederland

Het inzetten van een dergelijk ‘digitaal personeelsbestand’ levert verschillende voordelen op. Zo houden robots nooit op met werken en maken ze (mits goed geprogrammeerd en mits ze niet gehackt worden) geen fouten, in tegenstelling tot mensen.

UiPath is één van de grootste RPA-softwareleveranciers ter wereld. Het bedrijf heeft meer dan 200.000 gebruikers wereldwijd en is ook in ons land een populaire oplossing voor het automatiseren van handmatige en repetitieve processen.

Ciphix werkt sinds zijn oprichting samen met UiPath, dat toentertijd net een vestiging opende in Nederland. Na eerder al benoemd te zijn tot Silver en Gold Partner, heeft Ciphix nu het Diamond-niveau bereikt. “Een bekroning op ons werk”, zegt Mathijs Gast, CEO en co-founder van Ciphix.

“We zijn heel blij dat we als eerste Nederlandse boutique implementatiepartner deze status hebben ontvangen. Het is een mooie waardering voor ons talentvolle team en de succesvolle trajecten die we samen met onze klanten hebben doorlopen. Daarnaast zien we het als de bekroning van de waardevolle samenwerking met UiPath.”

Ciphix’ trackrecord omvat het implementeren van RPA-programma’s binnen grote publieke organisaties en multinationals. Het bedrijf ondersteunt bij het ontwerpen van een RPA-blauwdruk en vervolgens ook bij het bouwen van de robots. Ook zorgt Ciphix dat de kennis door middel van trainingen intern geborgd wordt.

Joost van Wendel de Joode, Channel & Alliance Director van UiPath: “Ciphix is een toonaangevende implementatiepartner voor UiPath. De Diamond-status behaal je alleen door grote inspanningen op het gebied van trainingen en certificering in combinatie met ervaring. Hiermee borg je de noodzakelijke kwaliteit voor de eindklant.”