Ciphix breidt low-codecapaciteiten uit met Webflight-deal

26 september 2023 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Meer nieuws over

Ciphix heeft Webflight overgenomen, een Amsterdams bureau gespecialiseerd in de ontwikkeling van low-code-apps op het Mendix-platform.

Het is voor Ciphix de eerste overname in zijn geschiedenis. Het Rotterdamse bedrijf werd opgericht in 2017 en is sindsdien uitgegroeid tot een bureau met rond de 65 professionals. Ciphix is gespecialiseerd in procesautomatisering, waarbij het zich in het ook toelegt op hyperautomatisering.

Met de komst van Webflight (25 werknemers) breidt Ciphix zijn expertise uit in low-code, een van de snelst groeiende segmenten binnen het softwaredomein. Volgens recent onderzoek zal het niet lang meer duren alvorens het gebruik van low-code de inzet van traditionele softwarecodering zal overstijgen.

Ciphix breidt low-code capaciteiten uit met Webflight deal

Koen Mallee, Chief Executive Officer van Ciphix, laat weten dat de firma deze trend ook duidelijk terugziet bij zijn circa zestig klanten. “Uit onze klantgesprekken blijkt dat de behoeften van organisaties om efficiënter te gaan werken vaak kunnen worden ingevuld door de implementatie van low-code-apps, naast technologieën zoals robotic process automation, kunstmatige intelligentie, process mining en cloud.”

Ciphix was al actief in het low-codesegment. “Maar vooral met de technologieën van OutSystems en Microsoft”, laat Marijn van de Poel weten, Chief Strategy Officer van Ciphix. “We halen nu ook Mendix-expertise aan boord, waardoor we in staat zijn om low-code-apps te implementeren met de drie grootste spelers binnen het domein.”

Voor Webflight biedt de aansluiting bij het grotere Ciphix kansen om de dienstverlening te verbeteren en te verbreden. “We kunnen met Ciphix een pakket van technologieën leveren die elkaar perfect aanvullen. Hierdoor kunnen we nieuwe en bestaande klanten nog beter helpen”, zegt Menno de Haas, Managing Partner van Webflight. “Daarnaast kunnen we meeliften op de professionele organisatie die staat bij Ciphix.”

Financiële voorwaarden rondom de deal zijn niet bekendgemaakt. Ciphix is sinds april dit jaar een deelneming van Mentha, de investeerder die ook achter IT-bedrijven als Amsterdam Data Collective, Rapid Circle en Kader staat. Mentha heeft de doelstelling om Ciphix uit te bouwen tot een leidende hyperautomation-specialist op het Europese toneel.