Zeven adviesbureaus winnen UiPath-award voor RPA-expertise

22 oktober 2019 Consultancy.nl 3 min. leestijd

Softwaremaker UiPath heeft de winnaars bekendgemaakt van zijn jaarlijkse Partner of the Year Awards. Zeven van de twaalf prijzen gingen naar consultancybureaus die diepgaande kennis hebben op het gebied van robotic process automation (RPA) en UiPath-oplossingen. 

UiPath zag in 2005 het levenslicht in Roemenië als bedrijf gespecialiseerd in procesautomatisering. Veertien jaar later geldt UiPath als één van ’s werelds grootste spelers gericht op processoftware, bedrijfsprocesautomatisering en RPA. Met het hoofdkantoor inmiddels gevestigd in de VS, biedt UiPath werk aan meer dan 3.000 mensen, die samen een omzet van zo’n $200 miljoen realiseren. 

Net als andere grote softwaremakers heeft UiPath een partnerprogramma, waarin het samenwerkt met een selecte groep van gekwalificeerde adviesbureaus, bedrijfsproces-outsourcers, systeemintegrators en managed service providers. Binnen hun expertisegebied worden deze “trusted partners” door UiPath aanbevolen aan organisaties die externe ondersteuning zoeken bij het implementeren van UiPath-automatiseringsoplossingen. 

De jaarlijkse Partner of the Year conferentie is bedoeld om deze partners in het zonnetje te zetten, en productontwikkeling en kennisdeling te stimuleren. Op het evenement, dat vorige week plaatsvond in Las Vegas, maakte UiPath de winnaars van de 2019 Partner of the Year Awards wereldkundig. De prijzen gelden als erkenning voor uitmuntende implementatie en dienstverlening op het gebied van UiPath. “Partners vormen de kern van onze bedrijfsstrategie”, benadrukt UiPath-bestuurder Chris Morgan het belang van de samenwerkingspartners.

Deloitte, EY, PwC, JOLT Advantage Group, Cognizant, Tactstone, Microsoft, Perspecta, Novatio, Capgemini, Blackbook.ai, Wipro

Zeven van de twaalf prijzen werden in de wacht gesleept door spelers uit de adviesbranche. Drie daarvan gingen naar de Big Four. Deloitte werd aangewezen als partner van het jaar voor automatiseringsdiensten. Deloitte en UiPath sloegen de handen ineen om RPA en AI in te zetten om complexe problemen op te lossen. EY won de prijs voor beste automatiseringsoplossing, voor de manier waarop het UiPaths automatiseringsplatform inzet om SAP-klanten te migreren naar het nieuwe S/4 HANA-platform. PwC was winnaar op het gebied van RPA-opschaling. Het bureau schoolde medewerkers bij met cruciale digitale vaardigheden, waarmee nieuwe efficiëntieniveaus werden bereikt.

Het Noord-Amerikaanse adviesbureau JOLT Advantage Group won de prijs voor het innoveren van RPA. Het organiseerde een landelijke promotietour waarin tientallen IT-bestuurders werden opgeleid op het gebied van RPA-technologie en het concurrentievoordeel dat ermee kan worden behaald. Cognizant ging er vandoor met de prijs voor business-acceleratie, waarmee het werd beloond voor zijn snelgroeiende UiPath-trackrecord: het kantoor heeft wereldwijd al meer dan 2.000 UiPath-ontwikkelaars en bedient meer dan 100 UiPath-klanten.

De van oorsprong Franse IT-gigant Capgemini – moederbedrijf van Capgemini Invent – ontving de prijs voor partner van het jaar voor de EMEA-regio, terwijl Novatio, Blackbook.ai en Wipro de tegenhanger van deze titel wonnen voor respectievelijk Noord- en Zuid-Amerika, de Aziatisch-Pacifische regio en India.

De zevende en laatste consultancy die in de prijzen viel was van Nederlandse bodem. Het relatief kleine managementadviesbureau Tacstone won de prijs voor democratiserende partner van het jaar, op basis van zijn baanbrekende benadering om RPA te implementeren op scholen en universiteiten. Het werk van Tacstone heeft opleiders geïnspireerd om RPA op te nemen in hun lesprogramma’s.