Significant Synergy wordt samenwerkingspartner van Nevi

30 april 2021 Consultancy.nl 1 min. leestijd
Meer nieuws over

Nevi, een kennisnetwerk voor inkoopprofessionals, en advies- en onderzoeksbureau Significant hebben een samenwerkingsovereenkomst gesloten. 

De twee partijen zijn goede bekenden van elkaar. Al jaren werken ze samen op het gebied van onderzoek, kennisdeling en trainingen. Dit verloopt via Significant Synergy, de inkoopadviestak van Significant, die actief is op verschillende terreinen binnen de (semi-)publieke sector. 

“Die samenwerking was veelal op incidentele basis”, vertelt Significant partner Rinke Meijer. “We zijn verheugd dat we de samenwerking nu formaliseren en ook uitbreiden.”

Significant Synergy wordt samenwerkingspartner van Nevi

Voor het bureau dient de samenwerking verschillende doeleinden. Het ondersteunt Significant Synergy’s missie om bij te dragen aan de verdere professionalisering van het inkoopvak. Zo verrichten de twee partijen momenteel onderzoek naar inkoopontwikkelingen binnen de publieke sector. De resultaten worden in de zomer gepubliceerd en de insteek is om het trendonderzoek tweejaarlijks uit te voeren. 

Het onderzoek moet inzicht geven in de strategische prioriteiten binnen de inkoopfunctie. Een dergelijke studie werd tot op heden nog niet uitgevoerd in het publieke domein.

Daarnaast stelt de samenwerking Significant Synergy in staat om een inhoudelijke bijdrage te leveren aan trainingen. “Nevi heeft bewezen dat zij opleidingen en trainingen voor inkoopprofessionals succesvol in de markt zet”, aldus Meijer. 

“Als Nevi zetten wij ons dagelijks in om het inkoopvak naar een hoger niveau te brengen”, voegt Jeroen Hulsman toe, directeur product development en operations bij Nevi. “Door de kennis en expertise van Significant Synergy met onze organisatie te verbinden, kunnen wij onze leden en klanten binnen de (semi-)publieke sector nog beter verder helpen met het professionaliseren van het inkoopvak.”