Martin Buitenhuis zet board & governance-praktijk op bij SeederDeBoer

08 april 2021 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Martin Buitenhuis heeft zich aangesloten bij SeederDeBoer. Als Managing Consultant gaat hij bouwen aan de nieuwe Board & Governance Services-tak van het Amsterdamse kantoor.

Buitenhuis brengt meer dan dertig jaar ervaring mee naar SeederDeBoer. Hij vervulde (management)rollen bij onder meer de NOS, Invensys, Getronics, RGP en EY.

De afgelopen vijf jaar werkte hij in de Board & Governance Services-praktijk van EY. “Mijn overstap naar SeederDeBoer is ingegeven door mijn ambitie om bestuurders en toezichthouders gericht te helpen met maatwerk op het gebied van governance, cultuur en gedrag”, aldus Buitenhuis.

Martin Buitenhuis zet board & governance-praktijk op bij SeederDeBoer

“Mijn focus en expertise is om klanten actief te ondersteunen in de complexe omgeving van steeds voortdurende veranderingen”, licht hij toe. “Wat zijn bijvoorbeeld concrete zichtbare acties die het bestuur kan laten zien om hun werknemers het belang van de kernwaarden van de organisatie te laten voelen? Hoe kan het bestuur hen stimuleren om zichtbaar effectiever gedrag te vertonen voor de organisatie? Wat is effectief gedrag voor de organisatie?”

Terwijl de meeste bestuurders en toezichthouders wel doordrongen zijn van het belang van cultuur en gedrag voor het succes van hun organisatie, blijven gerichte investeringen en concrete acties vaak uit, zo constateert Buitenhuis.

“Veelal komt dit door de complexiteit van dit onderwerp of de ‘eigen’ invulling van de organisatie: ‘Het zit wel goed, of dat is niet te veranderen dat doen we altijd al zo.’ Hierdoor wordt telkens voorrang gegeven aan andere prioriteiten.”

Met alle gevolgen van dien voor het succes en uiteindelijk zelfs het bestaansrecht van organisaties. “Woorden zonder daden zullen niet meer toereikend zijn. De schaarse talenten op de arbeidsmarkt laten nu al zien dat de cultuur en het gedrag van een organisatie voor hun bepalend is om ergens te starten. Succesvolle bedrijven willen samenwerken met bedrijven die ook investeren in cultuur en gedrag. Om te verbinden en elkaar te versterken.”

“Wat we doen past uitstekend binnen de zes sterke kernwaarden van SeederDeBoer.”

Bij SeederDeBoer gaat Buitenhuis met behulp van zijn uitgebreide ervaring en kennis op dit gebied een “gepassioneerd en klantgericht team” bouwen.

“Door het geven van onafhankelijk inzicht en actiegerichte begeleiding kunnen wij samen met bestuurders en toezichthouders een effectievere bedrijfscultuur creëren voor duurzaam succes. We creëren vertrouwen door expliciete verbetermogelijkheden te bespreken die zichtbaar zijn voor de klant en stakeholders, en door te zorgen dat vervolgacties worden ingezet om de voortdurende stroom van concrete inzichten en verbetermogelijkheden ook daadwerkelijk op te pakken.”

Hij heeft er alle vertrouwen in dat de nieuwe tak succesvol zal zijn. “Wat we doen past uitstekend binnen de zes sterke kernwaarden van SeederDeBoer – mensenwerk, essentie, vrijdenken, integriteit, vakmanschap en doen – en kan tevens goed gecombineerd worden met bestaande adviesgroepen.”

Inmiddels zitten de eerste weken bij SeederDeBoer erop en kan Buitenhuis terugkijken op een geslaagde start.

“Ik had ook voor andere bureaus kunnen kiezen, maar het eerste gesprek met één van de partners was meteen een voltreffer. Een gepassioneerde visionair, mensgericht en klantgericht. Deze positieve energie was ook duidelijk voelbaar bij de andere partners. Dat gevoel inspireert en gaf voor mij de doorslag. In mijn eerste weken is dit gevoel alleen maar sterker geworden. De hechte band binnen de organisatie, voelt als een warme familie. En dat is knap voor een organisatie met zo’n 130 professionals!”