Klusplatform Zoofy haalt groeigeld op voor Duitse ambities

15 maart 2021 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Meer nieuws over

Klusplatform Zoofy heeft een investering binnengehaald om voet aan de grond te krijgen in Duitsland. De deal werd begeleid door M&A-adviseurs van Oaklins. 

“We zijn enorm blij om een nieuwe aandeelhouder te verwelkomen die beschikt over een groot netwerk en uitgebreide ervaring op de Duitse markt. De investering stelt ons in staat onze expansieplannen in Duitsland te versnellen”, zegt Arthur de Leeuw, oprichter van Zoofy, een Nederlands platform dat professionele klussers koppelt aan consumenten en bedrijven.

De Leeuw richtte Zoofy op in 2015. Ondertussen werken er meer dan 35 medewerkers voor het bedrijf, dat samen met concurrent Werkspot de Nederlandse markt domineert. Het netwerk van Zoofy bestaat in ons land uit meer dan 6.000 klusjesmannen, zoals loodgieters, elektriciens, timmerlieden, schilders en tuinmannen.

Klusplatform Zoofy haalt groeigeld op voor Duitse ambities

Naast dat het klusdiensten aanbiedt via zijn eigen platform, heeft Zoofy ook samenwerkingsverbanden met Nederlandse bouwmarkten en webshops waaronder Hornbach, Gamma, Praxis, Karwei en Bol.com. 

Deze maand haalde Zoofy groeikapitaal op bij een particuliere investeerder in Duitsland. Het bedrijf verwacht zijn Duitse platform in het tweede kwartaal van 2021 te lanceren. De nieuwe investeerder zal als het papierwerk is afgerond toetreden tot de club der Zoofy-aandeelhouders. 

Vanuit de Nederlandse tak van Oaklins ondersteunden partner Adse de Kock en associate Stijn van Lint de directie en aandeelhouders van Zoofy bij het kapitaalwervingstraject. Zowel de naam van de Duitse investeerder als de dealomvang zijn op het moment van schrijven niet naar buiten gebracht. 

De nieuwe Duitse investeerder voegt zich door de deal bij grote spelers als Axivate Capital en Momentum Capital, die al enige tijd aandeelhouder zijn van Zoofy. Momentum stak begin 2017 een paar ton in het bedrijf, waardoor het dat jaar kon uitbreiden naar België. “Dankzij de investering van Momentum Capital kunnen wij Zoofy nog sneller opschalen”, liet De Leeuw destijds weten aan M&A-nieuwsplatform mena.nl.