Boer & Croon, Marts en VOX lanceren 'Toekomst van het Werken'

03 maart 2021 Consultancy.nl 3 min. leestijd

Drie bedrijven – Boer & Croon, huisvestingspecialist Marts en projectmanagementbureau VOX – hebben hun krachten gebundeld. Samen hebben ze een nieuwe dienstverlening gelanceerd voor de transitie naar het kantoor van de toekomst. Hiertoe hebben ze het platform ‘Toekomst van het Werken' in het leven geroepen, waarin de drie bedrijven hun expertise en dienstenaanbod hebben samengevoegd om klanten te helpen.

De coronapandemie houdt de wereld inmiddels al een jaar lang bezig en heeft onze maatschappij op allerlei gebieden op zijn kop gezet. Ook de manier waarop organisaties en professionals werken is compleet veranderd, nu vrijwel iedere kantoorfunctie vanuit huis wordt uitgevoerd. Terwijl de crisis nog altijd voortduurt en we ons wederom in een lockdown bevinden, is het aan organisaties om zich voor te bereiden op een nieuwe ‘toekomst van het werken’.

Structurele verandering

De meeste bedrijven zullen als gevolg van alle ontwikkelingen te maken krijgen met een blijvende en structurele verandering van hun werkplekbeheer. Het is echter nog maar de vraag of organisaties in hun respons op de enorme veranderingen voldoende nadenken over een integrale en duurzame aanpak. In ieder geval zullen bedrijven moeten waken voor de gedachte dat enkel het sluiten van wat kantoorruimte en het faciliteren van thuiswerken voor hun personeel voldoende zal zijn.

Toekomst van het Werken

Het in Amsterdam gevestigde Boer & Croon heeft ruime ervaring op het gebied van programma- en projectmanagement en het ondersteunen van organisaties bij hun bedrijfstransformaties. In lijn met de ontwikkelingen rondom het nieuwe werken heeft het managementbureau besloten om die kennis te bundelen met de complementaire expertises van Marts, een dienstverlener op het gebied van huisvesting uit Zoetermeer, en VOX, een specialist in innovatieve kantoorconcepten uit Haarlem.

Toekomst van het werken

Gezamenlijk hebben de bureaus het platform ‘Toekomst van het Werken’ opgericht waarmee ze – vanuit hun eigen expertise maar gezamenlijke visie – organisaties gaan helpen de uitdagingen op het gebied van kantoor- en thuiswerken en management- en bedrijfsprocessen in kaart te brengen. Ook zullen ze bedrijven ondersteunen bij de het daadwerkelijk implementeren van de noodzakelijke veranderingen.

Daarbij is een integrale blik belangrijke, aldus de partners: “Alleen als álle aspecten worden meegenomen, kunnen organisaties optimale beslissingen nemen en wordt de Toekomst van het Werken voor íedere medewerker productiever, efficiënter, plezieriger en gezonder.”

Aan de hand van enkele bouwblokken – Thuiswerken, Functioneel kantoor, Veilig kantoor en Werkprocessen – laten de drie initiatiefnemers bedrijven zien welke invalshoeken allemaal van belang zijn, hoe zij tot een integraal advies komen en hoe ze bedrijven kunnen helpen bij het implementeren van de nodige veranderingen.

Voor meer informatie over Toekomst van Werken, zie hier.