Zes grafieken over thuiswerken en terug naar kantoor

03 december 2020 Consultancy.nl 2 min. leestijd

Nieuw onderzoek van wereldwijd digital adviesbureau Publicis Sapient – gehouden onder 7.000 mensen uit tien landen verspreid over vier continenten – werpt zijn licht op veranderingen in de manier waarop wordt aangekeken tegen werk. De belangrijkste bevindingen over remote werken en terugkeren naar kantoor in zes grafieken.

Op afstand werken

Meer dan de helft van de respondenten wereldwijd (54%) geeft aan dat het binnen hun functie mogelijk is op afstand te werken.

Hoeveel van je werk kun je op afstand doen?

Tegelijkertijd vindt 86% van de werknemers dat hun werkgever meer zou kunnen doen om de remote werken-ervaring te verbeteren, door nieuwere hardware te bieden en wifi-kosten te vergoeden.

Wat zou je werkgever moeten doen om remote werken te verbeteren?

Van de mensen die vanuit huis kunnen weken zou 85% er de voorkeur aan geven om in de toekomst tenminste een paar dagen per week thuis te blijven werken. Met name in de VS, Canada en de UK blijkt thuiswerken populair.

Als het straks mogelijk is naar kantoor te gaan of thuis te werken, waar geef je dan de voorkeur aan?

Terug naar kantoor

Weinig verrassend, blijken mensen met kinderen bovengemiddeld vaak het grootste deel van de week op kantoor te willen doorbrengen.

Als het straks mogelijk is naar kantoor te gaan of thuis te werken, waar geef je dan de voorkeur aan?

80% van de respondenten geeft aan dat de angst om besmet te raken met Covid-19 hun belangrijkste zorg is rond het terugkeren en reizen naar het kantoor

Welke zorgen heb je rond het terugkeren naar kantoor?

Bijna de helft van de respondenten (46%) zal zich niet prettig voelen bij een terugkeer naar het kantoor totdat er een vaccin beschikbaar is.

What would make you comfortable to go back into your work setting?