Lysias Advies benoemt Korien Jurgens tot partner

23 februari 2021 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Meer nieuws over

Adviesbureau Lysias Advies heeft sinds begin dit jaar een nieuwe partner: Korien Jurgens.

Korien Jurgens is inmiddels al meer dan twee jaar verbonden aan Lysias Advies als senior adviseur, en deze samenwerking is zo goed bevallen dat beide partijen deze nu hebben omgezet in een toetreding tot de maatschap. “Ik heb het enorm naar mijn zin bij Lysias; leuke collega’s met wie het fijn sparren is én uitdagende opgaven, waar ik graag mijn tanden in zet”, aldus Jurgens over haar stap.

Voor haar start bij Lysias hield ze zich bij de gemeente Amsterdam bezig met strategisch advies in het fysieke en sociaal domein – met uiteenlopende onderwerpen zoals hervorming van sociaal werk en het programma Varen. Daarvoor werkte ze jarenlang als programmamanager voor de gemeente. Eerder in haar loopbaan was ze als beleidsmedewerker actief voor het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.

Korien Jurgens, Partner, Lysias Advies

Bij Lysias Advies heeft ze zich bezighouden met uiteenlopende beleidsopgaven: van stedelijke ontwikkeling tot gezondheidszorg. Complexiteit was de rode draad, vertelt Jurgens: “Ik ben een fixer, een doener en deins niet terug voor complexe opgaven. Dat maakt dat opdrachtgevers graag met mij werken, omdat ze weten dat we samen hun ambitie kunnen realiseren.”

Jurgens blijft zich inzetten voor complexe vraagstukken bij opdrachtgevers – Lysias Advies werkt uitsluitend voor partijen in het publieke domein. Daarnaast zal ze een rol spelen in de verdere professionalisering van Lysias. Het bureau uit Amersfoort is ACP-geaccrediteerd en telt een team van circa 40 adviseurs.

Hierover zegt Jurgens op LinkedIn: “Binnen Lysias ben ik niet iemand die per se op de voorgrond hoeft te staan en zet ontwikkeling liever gewoon in gang. Ik heb wel scherp voor ogen waar we naartoe bewegen als adviesorganisatie en hoe we zichtbaarder kunnen zijn met ons hoogwaardige advies en opdrachten op het snijvlak van advies en realisatie.

Magdeleen Sturm, algemeen directeur van Lysias, zegt over de benoeming: “De combinatie van gedegen analyseren en aanpakken is haar kracht, dat laat ze ook binnen het bureau zien. Met Korien aan boord bouwen we verder aan de kernkwaliteit van ons bureau: strategisch advies én hands on adviezen helpen realiseren bij belangrijke maatschappelijke vraagstukken.”