Lysias brengt adviezen in de praktijk met lancering van Realisatie

17 februari 2021 Consultancy.nl 2 min. leestijd

Sinds 2000 helpt Lysias Advies opdrachtgevers in het publieke domein “de kansen van deze transitietijd te verzilveren”. De laatste tijd werd het Amersfoortse bureau steeds vaker gevraagd om ook te helpen bij de uitvoering van zijn adviezen. Daarom is nu Lysias Realisatie gelanceerd.

“Onze directeur Magdeleen Sturm heeft als motto ‘van visie tot vaatwasser’”, vertelt Lysias-organisatieadviseur Melvin Smit. “Immers, een visie is mooi, maar die moet in de praktijk ook uitgevoerd (kunnen) worden.”

Denk bijvoorbeeld aan de maatschappelijke vraagstukken en lastige ontwikkelopgaven waar publieke organisaties voor staan. Waar Lysias van oudsher vooral strategisch advies leverde op gebieden als toekomstbestendig organiseren en doelgericht samenwerken, helpt het bureau tegenwoordig ook regelmatig bij het in de praktijk brengen daarvan.

Lysias brengt adviezen in de praktijk met lancering van Realisatie

“Onze adviseurs laten het niet bij een goed advies, maar zorgen eerst voor praktisch uitvoerbare plannen en begeleiden de uitvoering daarvan, bijvoorbeeld als kwartiermaker of programmamanager”, aldus Smit.

Zo was Lysias Advies de afgelopen jaren onder meer verantwoordelijk voor het programmamanagement rond Touringcars, Rondvaarten en aanlegplaatsen gemeente Amsterdam en voor Stationskwartier Almere, leverde het een secretaris en programmamanager voor Regionaal Overleg Acute Zorg tijdens Covid-19 in de provincies Utrecht en Drenthe en verzorgde het de projectleiding voor de Implementatie Wet verplichte GGZ (GGD Amsterdam) en voor het Regionaal inkoopkader Jeugdhulp voor de regio Zuid-Holland-Zuid.

Met de lancering van het nieuwe label Lysias Realisatie zet het bureau de volgende stap in zijn ontwikkeling als partij die niet alleen advies levert, maar dat advies ook uitvoert: “We zoeken perspectief en creëren oplossingen door partijen met elkaar te verbinden en in beweging te brengen. Onze kracht is beleid werkend krijgen, organisaties beter laten functioneren en processen te versnellen.”

Het team van Lysias Realisatie bestaat uit “een mix van door-de-wol-geverfde adviseurs en interimmanagers die hun sporen in het publieke domein hebben verdiend, en jong talent met een frisse blik”, aldus het bureau. “We zijn bestuurskundigen, organisatiekundigen, economen, sociologen, historici en antropologen. Wat ons bindt is de missie van Lysias: bouwen aan een prettige, duurzame samenleving waarin iedereen mee kan doen.”