Annemieke van der Zijden verbindt zich als associé aan Lysias Advies

22 juni 2022 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Meer nieuws over

Lysias heeft een nieuwe associé aan zich weten te binden. Het betreft Annemieke van der Zijden, een ervaren bestuurder en adviseur met jarenlange ervaring in het publieke domein, in het bijzonder de publieke gezondheidszorg.

“Annemieke is een betrokken vakvrouw. Met haar ervaring kan ze zowel in het sociale als het fysieke domein van betekenis zijn. Ze heeft een enorme drive om Nederland mooier te maken voor iedereen. Dat is ook de missie van Lysias en daarom ben ik blij dat ze zich bij ons aansluit”, laat Lysias directeur Marcel Benard enthousiast weten.

De afgelopen acht jaar werkte Van der Zijden voor de GGD West-Brabant, meest recentelijk als Directeur Publieke Gezondheid. In die rol was ze verantwoordelijk voor de GGD West-Brabant en GHOR Midden West Brabant, waar ze zich onder meer richtte op (sociale) innovatie en crisismanagement en tevens de transformatie naar een financieel gezonde netwerkorganisatie inzette.

Annemieke van der Zijden verbindt zich als associé aan Lysias Advies

Recent begeleidde ze vanuit een toezichthoudende en coachende rol de formatie in de gemeente Oosterhout.

“De afgelopen jaren heb ik met veel plezier gewerkt op verschillende plekken en posities in de publieke gezondheidszorg”, aldus Van der Zijden. “De ervaring die ik daar heb opgedaan wil ik graag gebruiken om de wereld waarin ik werk en woon een beetje mooier te maken.”

“Annemieke is een ervaren netwerker met de blik vooruit en werkt vanuit gelijkwaardigheid, die gericht is op samenwerking”, voegt Benard toe.

Als associé zet van Van der Zijden zich nu in voor de opdrachtgevers van Lysias Advies, een middelgroot adviesbureau met een sterk trackrecord binnen het publieke domein. Het kantoor werkt vooral binnen de (semi-)publieke sector, waaronder voor ministeries, provincies, gemeenten en zorginstellingen.

“Een professionele club adviseurs die samen vanuit de inhoud werken aan maatschappelijke vraagstukken in het brede publieke domein. Ik kan er als adviseur groeien en breng met mijn achtergrond de juiste ervaring mee”, aldus Van der Zijden over haar nieuwe werkgever.

Ze kijkt ernaar uit om bij het adviesbureau uit Amersfoort “een bijdrage aan een mooiere en gezondere leefomgeving” te kunnen leveren. Ze is dan ook blij dit te kunnen doen bij een bureau dat “binnen het publieke domein werkt aan onderwerpen die ertoe doen”, aldus Van der Zijden, die aangeeft dat ze zich verheugt op “leuk werk met leuke mensen!”

Benard besluit: “Annemieke is een sociale innovator met een drive voor kansengelijkheid en heeft veel ervaring op het gebied van gezondheid en onze leefomgeving. Dat is een van de grote maatschappelijke uitdagingen in Nederland, waar veel van onze opdrachtgevers mee bezig zijn. Met de komst van Annemieke kunnen we daar nog beter bij helpen.”