Koninklijke Bibliotheek kiest wederom HeadFirst voor externe inhuur

23 februari 2021 Consultancy.nl 1 min. leestijd

De Koninklijke Bibliotheek uit Den Haag kiest wederom voor HeadFirst als zijn partner voor externe inhuur.

De in de Hofstad gevestigde nationale bibliotheek verzamelt alles wat in en over Nederland verschijnt, van oude geschriften tot kranten die vandaag de dag verschijnen. De bibliotheek werkte de afgelopen vier jaar al samen met HeadFirst op het gebied van inhuur. De zakelijke dienstverlener ondersteunde de Koninklijke Bibliotheek bij het werven, selecteren en contracteren van personeel, zowel ten aanzien van de vaste formatie als van de flexibele schil.

Dit contract verliep begin dit jaar en vormde de aanleiding om een nieuwe aanbesteding in de markt uit te zetten. Na een vergelijkingstraject is de keuze nu opnieuw op HeadFirst gevallen. De overeenkomst is met terugwerkende kracht per 1 februari 2021 ingegaan en heeft een looptijd van vier jaar, met de mogelijkheid jaarlijks te verlengen voor een duur van één jaar.

Koninklijke Bibliotheek kiest wederom HeadFirst voor externe inhuur

Geo van der Wilk, de CCO bij HeadFirst Group, zegt over de gunning: “Met ons sterke platform Select, dat zowel de matchmaking als het contractmanagement ondersteunt, vinden wij geschikte kandidaten. Dat hebben wij in de afgelopen vier jaar bewezen voor de inhuurfuncties van de Koninklijke Bibliotheek en dat doen wij de komende vier jaar weer met veel plezier voor de verwachte inhuurfuncties.”

De samenwerking omvat functies van alle organisatieonderdelen van de bibliotheek, van finance, inkoop en human resources tot informatiedienstverlening, marketing en data analytics. Volgens de meest recente telling heeft de Koninklijke Bibliotheek zo’n 540 medewerkers op de loonlijst (395 formatieplaatsen). De omvang van de flexibele schil is niet bekend.

Naast het verzorgen van het recruitmentproces draagt HeadFirst zorg voor het contractmanagement en de compliance rondom onderaannemers – leveranciers van professionals en zelfstandig professionals. Ook denkt het bureau mee over de optimale inrichting en uitvoering van de inhuurprocessen.