Bas Tideman en Judith Kuijt starten als trainee bij Issuemakers

19 februari 2021 Consultancy.nl 1 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Communicatieadviesbureau Issuemakers heeft twee trainees aan de gelederen toegevoegd.

Begin dit jaar zijn Bas Tideman en Judith Kuijt binnen het traineeshipprogramma van Issuemakers van start gegaan. Zij zullen de komende periode door middel van een ontwikkelprogramma en uitdagende opdrachten de kneepjes van het vak leren. Issuemakers specialiseert zich in issuecommunicatie en communicatiestrategieën en -concepten die gericht zijn op maatschappelijke thema’s.

Bas Tideman sluit zich aan bij het bureau na eerder twee masters te hebben behaald: Global Political Economy aan de Universiteit Leiden en Environmental Studies aan de University of Pennsylvania. Over zijn keuze voor Issuemakers zegt hij: “Het lijkt me ontzettend interessant om meer te leren over hoe bedrijven zich effectief met een maatschappelijk issue kunnen bezighouden en hier succesvol over kunnen praten.”

Bas Tideman en Judith Kuijt - Issuemakers

Judith Kuijt behaalde een master in Politieke Communicatie aan de Universiteit van Amsterdam. Ze schreef haar scriptie over de invloed van mediagebruik in coronatijd op het politieke vertrouwen. “Alles wat ik leuk vind en wat ik zocht in een baan was hier eigenlijk te vinden: werken voor verschillende opdrachtgevers die erg divers zijn, maar wel met één onderliggende waarde: maatschappelijke relevantie.”

Thema’s waar Tideman graag een steentje aan bijdraagt zijn duurzaamheid en klimaatverandering. Voor Kuijt is met name ongelijkheid een belangrijk onderwerp waarvoor ze zich graag hardmaakt.

Volgens een recente enquête van zakenblad Management Team is Issuemakers het beste communicatieadviesbureau van ons land. Het bureau werd in 2007 opgericht door Mayke van Keep en Sybrig van Keep en telt inmiddels 20 professionals.