Roland Berger verbindt zich aan Leaders in Finance-podcast

12 februari 2021 Consultancy.nl 3 min. leestijd

Strategisch consultancykantoor Roland Berger heeft zich als partner verbonden aan Leaders in Finance, een podcast die elke week leiders in de financiële sector interviewt om achter de laatste trends en ontwikkelingen in de branche te komen en de mens achter de financiële professional te leren kennen.

Wat begon als een hobby – het interviewen van ervaren leiders in een podcastformat – is inmiddels uitgegroeid tot de best beluisterde podcast onder financials. Wekelijks komen toppers uit de financiële sector langs bij host Jeroen Broekema (ex-ABN AMRO en voormalig Managing Director van Funding Circle) om hun ervaringen te delen.

Onder meer Nout Wellink (voormalig President DNB), Tjeerd Bosklopper (CEO NN), Ali Niknam (CEO bunq), Nick Bortot (CEO BUX), Chris Buijink (Voorzitter NVB), Nadine Klokke (CEO Knab), Maurice Oostendorp (toen CEO Volksbank), Onno Ruding (voormalig Minister van Financiën) en Annemarie Jorritsma (Voorzitter NVP) schoven sinds de lancering zo’n twaalf maanden geleden reeds aan bij Leaders in Finance.

Partners van Leaders in Finance

Al met al zijn meer dan 50 podcasts de wereld in geslingerd, beluisterd door naar schatting meer dan 50.000 luisteraars. Vorig jaar werd de podcast van Broekema genomineerd voor de Dutch Podcast Award 2020 van BNR.

Op naar de volgende 50

Om de podcast een extra impuls te geven in 2021, ging oprichter Broekema op zoek naar twee nieuwe partners. Hij legt uit: “We hebben een 100% onafhankelijke redactie en zetten ons in voor twee kerndoelstellingen, namelijk luisteraars in staat te stellen om (i) op een ontspannen manier inhoudelijk te leren over de verschillende sub-sectoren en (ii) meer te weten komen over ‘de mens achter het succes’ in de financiële sector.”

“Dit wordt mede mogelijk gemaakt door de bijdrage en support van onze partners”, aldus Broekema. “We zijn verheugd met het vertrouwen van Roland Berger. Hiermee komt extra kennis en armslag aan boord om de Leaders in Finance-podcast zowel kwalitatief als kwantitatief verder te doen laten groeien en bloeien. Op naar de volgende 50 gasten!”

Mark de Jonge, Senior Partner bij Roland Berger, zegt over de samenwerking: “Al bijna 20 jaar adviseren wij banken, verzekeraars en toezichthouders, maar ook startups en FinTechs. We bevinden ons echt in het hart van de doelgroep. Daarnaast wordt 2021 een jaar van onzekerheden en tegenstellingen, een voedingsbodem voor interessante, waardevolle en inspirerende verhalen én gesprekken. Wij kijken met veel plezier uit naar de samenwerking.”

De overige partners van Leaders in Finance zijn Interim Valley en FG Lawyers, die de podcast vanaf het allereerste begin ondersteunen, en Odgers Berndtson, dat net als Roland Berger per 1 januari 2021 partner is.

Consultancy.nl is via zusterplatform Banken.nl partner van Leaders in Finance. Samen met Jeroen Broekema en andere investeerders is de Leaders in Finance Academy opgezet, die zich richt op educatieve podcasts voor de financiële sector.

De populariteit van podcasts neemt in rap tempo toe in ons land. Volgens een recente schatting luistert inmiddels bijna de helft van alle Nederlanders weleens naar een podcast.