Oprichters van Het Adviesbureau sluiten zich aan bij UPD

04 februari 2021 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

De oprichters van Het Adviesbureau – Martin van den Berg en Michael Spierenburg – hebben zich aangesloten bij UPD.

Volgend op hun loopbaan binnen grotere bureaus FCTB (nu Deloitte), KPMG en &samhoud, sloegen Martin van den Berg en Michael Spierenburg in 2011 de handen ineen om Het Adviesbureau op te richten. Samen zagen ze de kans om een nieuwe speler in de markt te zetten, gericht op het realiseren van wendbare transities en het op de werkvloer verankeren van verandering.

Het Adviesbureau groeide uit tot een netwerkbureau bestaande uit tussen de 10 tot 15 “mee-ondernemende organisatieadviseurs”, vooral bekend in de markt voor zijn agile- en lean-expertise. Tot de klantenkring van de firma behoorden partijen als Mediahuis, ING, NS, ABN Amro, UMCU en Universiteit Wageningen.

Martin van den Berg en Michael Spierenburg - UPD

De twee medeoprichters nemen nu hun netwerk en klantenkring mee naar UPD, een van de grotere adviesbureaus in ons land op het gebied van continu verbeteren en verandermanagement. “Door ons bij UPD aan te sluiten kunnen we op grotere schaal organisaties helpen bij de ontwikkeling van een wendbare organisatie met betrokken medewerkers”, zegt Van den Berg.

Door gebruik te maken van de kennis en kunde binnen UPD kan het duo ook een bredere dienstverlening aan opdrachtgevers bieden. “UPD is ook actief op het vlak van strategierealisatie en op continu verbeteren-thema’s die complementair zijn voor onze ervaring en proposities”, vult Spierenburg aan.

Het tweetal kende UPD reeds vanuit een gemeenschappelijke opdrachtgever. Ook kwamen andere mee-ondernemers van Het Adviesbureau regelmatig concullega’s van UPD tegen op opdrachten. “We hebben hierdoor al kennis kunnen maken met de aanpak van UPD en verwachten dan ook dat de integratie op natuurlijke wijze zal verlopen”, zegt Van den Berg.

UPD is momenteel in gesprek met verschillende mee-ondernemers van Het Adviesbureau over een vergelijkbare aansluiting. Sommige mee-ondernemers hebben al te kennen gegeven zelfstandig verder te gaan.

Vorig jaar versterkte UPD zich met Het Consulaat, een specialist in verandermanagement en teamcoaching.