UPD neemt advies- en trainingsbureau Het Consulaat over

10 februari 2020 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

UPD heeft boetiek advies- en trainingsbureau Het Consulaat overgenomen. De aankoop, de tweede in het achttien jarig bestaan van het kantoor, vult de dienstverlening aan met verandermanagement expertise.

De krachtenbundeling volgt op een periode waarin de twee bedrijven al nauw met elkaar optrokken. “We werkten de laatste jaren al regelmatig samen bij verschillende klanten”, stelt Pim Bouwman, eigenaar van in Amsterdam-Noord gevestigde Het Consulaat.

Het Consulaat helpt klanten met de succesvolle en duurzame implementatie van verandering. De firma richt zich vooral op de zachte kant van verandering. “De harde en zachte kanten van verandering zijn onlosmakelijk aan elkaar verbonden”, aldus Bouwman. “We zien dat bij veel organisaties wel een harde scheiding wordt gemaakt, maar het scheiden van hard en zacht is eigenlijk gewoon verspilling.”

Door de twee in samenhang met elkaar te beschouwen, zo stelt Bouwman, kunnen weerstand en defensieve patronen eerder worden doorbroken. Middels een reeks aan interventies – zoals advies, coaching (team en individueel), training en tools – zorgen de adviseurs, trainers, acteurs en coaches van Het Consulaat dat de 'zachte kant' voldoende aandacht krijgt.

UPD neemt advies- en trainingsbureau Het Consulaat over

UPD is vooral actief in de harde kant van verandering, maar deelt deze visie op veranderen. “Het succes van verbeterprogramma’s is voor een belangrijk deel afhankelijk is van het gedrag en de cultuur binnen de organisatie”, zegt UPD-directeur en partner Joris van de Lindeloof hierover.

Geïntegreerde dienstverlening

Met de krachtenbundeling kunnen de twee bedrijven hun gedeelde visie nu effectiever in de praktijk brengen. Van de Lindeloof geeft aan “alleen maar kansen” te zien. Het resulteert volgens hem in een integrale aanpak waarbij beproefde verbetermethodes en gedragsverandering hand in hand gaan.

“Bij UPD helpen we mensen, teams en organisaties om continu te verbeteren en te vernieuwen aan de hand van beproefde verbetermethodes”, vertelt hij. “Het Consulaat is gespecialiseerd in cultuur- en gedragsverandering, lerende organisaties en leiderschap. Dat is een prachtige, versterkende combinatie die we gaan ontwikkelen tot een geïntegreerde aanpak.”

Het integratietraject is onder leiding van een speciaal team met Bouwman aan het roer inmiddels begonnen. Op termijn wordt de merknaam ‘Het Consulaat’ uitgefaseerd. De komende maanden worden gebruikt om collega’s, klanten en relaties te laten wennen aan de overgang naar UPD.

UPD is in 2012 ontstaan uit de fusie tussen UNC Lean Six Sigma en Plus Delta. Sinds begin 2018 opereert het bedrijf als UPD. Het Consulaat in 2001 opgericht na de fusie tussen een groep consultants van Arthur Andersen en Acteurs in Bedrijf, één van de grondleggers van het trainingsacteren in Nederland.