SparkOptimus helpt Coop bij ontwerp van nieuw fulfilmentcenter

20 januari 2021 Consultancy.nl 1 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Supermarktketen Coop heeft een nieuw fulfilmentcenter geopend in Almere. Consultants van SparkOptimus waren betrokken bij het ontwerp van de logistieke hub.

Volgens platform Distrifood, dat het nieuws voor het eerst naar buiten bracht, zal het fulfilmentcenter aan de Damsluisweg exclusief bedoeld zijn voor het afhandelen van online bestellingen. Via de webshop Coop.nl kunnen consumenten hun boodschappen online bestellen bij de supermarkt, waarbij het fulfilmentcenter in Almere nu zal zorgdragen voor de afhandeling van deze aankopen.

Hiermee breidt de supermarktketen zijn e-commerce infrastructuur uit. Tot op heden werden online bestellingen door de filialen gepickt. Met de nieuwe centrale hub beschikt Coop nu over een gecombineerde e-commerce bezorgstructuur.

“Een spannende maar cruciale stap voor de organisatie om – naast het winkelpick-model – ook centraal fulfilment toe te voegen aan de e-commerce keten”, zegt Jop van Sommeren, E-Commerce Manager bij Coop Supermarkten.

SparkOptimus helpt Coop bij ontwerp van nieuw fulfilmentcenter

Hiermee speelt Coop in op de vele kansen die voor het grijpen liggen in het segment voor online boodschappen. Volgens onderzoek van EY-Parthenon heeft de coronacrisis het aantal consumenten dat online boodschappen koopt meer dan verdubbeld, en ook in 2021 zal de markt een sterke groei genieten.

Tijdens de ontwerp- en bouwfase kreeg Coop advies van SparkOptimus. Jur Gaarlandt en Vincent Altorffer van het adviesbureau hebben de supermarkt geholpen met het ontwerpen van de fulfilmentaanpak en het draaien van een pilot. Voor zijn gecombineerde e-commerce bezorgstructuur werkt het bedrijf samen met e-commerce dienstverlener Telesuper.

In 2021 blijft Coop bouwen aan zijn e-commerce capaciteiten. Zo wordt dit jaar onder meer een nieuwe webshop landelijk uitgerold en worden tal van nieuwe digitale proposities gelanceerd voor consumenten, leden van de coöperatie en de zakelijke markt.