Patrick Kraan verbindt zich als associate aan PRCS

17 december 2020 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

PRCS heeft ervaren adviseur, begeleider en interim manager Patrick Kraan aangetrokken als associate.

Patrick Kraan kan terugkijken op een loopbaan van ruim vijfentwintig jaar, waarin hij uitgebreide managementervaring heeft opgedaan, in het bijzonder binnen het gemeentelijke domein.

Hij vervulde uiteenlopende senior management- en directierollen op het gebied van onder meer bedrijfsvoering (HRM, finance, inkoop, facility en ICT). In zijn vroege loopbaan was hij binnen het accountancy en controlling-werkveld actief. Zo werkte hij onder meer bij Deloitte (accountancy) en enkele jaren bij PwC, in de rol van Manager Finance.

In de afgelopen jaren werkte hij onder andere zo’n vijf jaar voor Servicepunt71, een shared service-organisatie voor gemeenten en overheidsorganisaties in de Leidse regio. Daar was Kraan werkzaam als manager op het snijvlak van bedrijfsvoering (vooral financiën en HRM) en onder andere eindverantwoordelijk voor de service-eenheid Financiën.

Ook werkte hij voor uiteenlopende programma’s binnen gemeenten. Zo hielp hij bij het optuigen en implementeren van de dienstverlening naar de deelnemende gemeenten Zoeterwoude, Oegstgeest, Leiderdorp en Leiden.

Patrick Kraan, Associate, PRCSGedurende zijn carrière heeft Kraan verder diverse leidende rollen vervuld, waarbij hij zich veelal op verandervraagstukken heeft toegelegd en teams en directies heeft bijgestaan in hun professionele ontwikkeling.

Ongeveer twee jaar geleden besloot Kraan zijn kennis en expertise in te zetten vanuit zijn eigen adviesbureau – Veranderom. Vanuit die hoedanigheid adviseert en begeleidt hij leidinggevende(n), teams en organisaties bij hun veranderopgaven, met in het bijzonder een focus op modernisering van bedrijfsvoering en control.

Zijn aanpak richt zich naar eigen zeggen vooral op “de opgave in relatie tot het ontwikkelen van wendbaarheid van de medewerkers en/of organisaties zelf om toekomstbestendig te zijn”. Kraan licht toe: “Daarbij gaat het niet alleen over structuren en/of modellen, maar vooral over het ontwarren van patronen en het kunnen beïnvloeden van de context waarin medewerkers of organisaties zich bevinden.”

Inmiddels heeft hij zijn zelfstandig ondernemerschap verruild voor een nieuwe uitdaging, en zich als adviseur, begeleider en interimmanager verbonden aan PRCS, een organisatieadviesbureau dat zich in het bijzonder focust op strategie, organisatievernieuwing, organisatieverbetering, innovatie en leiderschaps- en teamontwikkeling.

Vanuit PRCS zet Kraan nu zijn jarenlange kennis en ervaring – vooral op het gebied van interim management, bedrijfsadvies, verbeter/verandermanagement en programma/projectmanagement – in bij publieke opdrachtgevers van het bureau.

Momenteel vervult hij binnen gemeente Nijmegen een leidende interimfunctie als bureauhoofd Business Control. Vanuit die rol is hij verantwoordelijk voor de dagelijkse aansturing van het Bureau Business Control en Management Informatie. Ook zet hij zich momenteel in voor een opdracht hij Gemeente Utrecht.