PA Consulting koopt productinnovatiespecialist Cooper Perkins

08 december 2020 Consultancy.nl 1 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

PA Consulting heeft zich versterkt met Cooper Perkins, een Amerikaans bureau met circa 30 designers, ingenieurs en consultants in dienst.

Cooper Perkins is gespecialiseerd in de ontwikkeling van nieuwe producten. Het bureau opereert vanuit kantoren in Boston en San Francisco en werkt voor klanten als Eli Lilly & Co, FedEx, Genentech, iRobot, Philips, The North Face en Under Armour.

Het bureau kwam in het vizier van PA Consulting door een samenwerking met Essential Design, een onderdeel van PA. Samen ontwikkelden de twee bureaus de Hydrow, een interactieve roeitrainer die door Time Magazine werd uitgeroepen tot een van de beste uitvindingen van 2020. 

PA Consulting koopt productinnovatie specialist Cooper Perkins

“Het is geweldig om het Cooper Perkins-team bij PA te mogen verwelkomen en zo ons aanbod in end-to-end innovatie te versterken. De manier waarop Cooper Perkins techniek omarmt ligt geheel in lijn met onze eigen merkwaarden. We kijken ernaar uit om samen ingenieuze producten en oplossingen te ontwikkelen voor consumenten en klanten”, aldus Ken Toombs, de topman van PA Consulting.

Cooper Perkins gaat nauw samenwerken met de andere productinnovatiepraktijken van PA Consulting: het Global Innovation and Technology Center in Cambridge (VK), Essential Design in Boston (dat zich in 2018 aansloot bij PA), en Astro Studios in San Francisco (sinds juni 2020 onderdeel van PA).

Gerhard Pawelka, de CEO van Cooper Perkins over de krachtenbundeling: “PA Consulting is op dit moment precies waar wij als Cooper Perkins in de komende decennia naartoe wilden groeien. We kijken ernaar uit om vorm te geven aan een nieuwe toekomst, samen met onze nieuwe vrienden bij PA en onze oude vrienden bij Essential Design.” 

De Nederlandse landenorganisatie van PA Consulting telt zo’n 60 consultants en is gevestigd in Utrecht.