StayBright: interim en executive search voor de zorgsector

04 december 2020 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Adviesbureau BeBright en headhunter Vroom & Van den Heuvel hebben de handen ineengeslagen en StayBright gelanceerd, een leverancier van interim management- en executive search-diensten aan de zorgsector. 

“Samen vormen wij een unieke combinatie van een sterke visie op de zorg, jarenlange expertise in interim management en executive search en grondige kennis over transformationeel leiderschap. Wij zetten onze ervaring in om zorgorganisaties te ondersteunen met passend leiderschap”, vertelt Philip Idenburg, Managing Partner bij BeBright en initiatiefnemer van StayBright.

BeBright werd opgericht in 2007 en is een middelgroot organisatieadviesbureau dat opdrachtgevers helpt met innovatie, samenwerkingsverbanden, bedrijfsinrichting en digitale transformatie. Het bureau werkt voor klanten in uiteenlopende sectoren, waaronder de overheid, food & beverage- en de farma- en life sciences-segmenten. Het meest bekend staat het bureau echter om zijn trackrecord in de gezondheidszorg.

Philip Idenburg en Maarten Reuchlin - Bebright

“BeBright ondersteunt ziekenhuizen, brancheorganisaties, VVT- en GGZ-instellingen met de transformatie naar betere en betaalbaardere zorg”, legt Idenburg uit. Tot de opdrachtgevers behoren volgens de eigen website partijen als het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, KWF Kankerbestrijding, Federatie Medisch Specialisten en ZorgSpectrum. 

Zijn uitgebreide kennis bundelt het bureau nu met Vroom & Van den Heuvel. Net als BeBright, werkt ook de Haagse headhunter voor partijen actief in uiteenlopende sectoren, van de financiële sector tot de zakelijke advisering, en voor StayBright zal het zijn zorgexpertise inbrengen.

Maarten Reuchlin, partner bij Vroom & Van den Heuvel, zal vanuit de headhunter leidinggeven aan het StayBright-portfolio. Hij geeft aan: “Door deze unieke samenwerking zijn we in staat om leiders in de zorg te helpen bij hun zorgvernieuwing en transformatievraagstukken. Met de juiste persoon op de juiste plek, en met een strategische visie op leiderschap en talent.”

“Leiderschap is het cruciale ingrediënt voor succesvolle zorgvernieuwing en transformatie”, voegt Idenburg toe. “Niet alleen zijn we daarom betrokken bij het adviseren en opleiden van deze leiders, maar willen we met StayBright zorgorganisaties ondersteunen bij het vinden van de sleutelpersonen de noodzakelijke verandering kunnen realiseren.”

Eerder dit jaar sloot BeBright een samenwerking met het eHealth-kennisnetwerk.