BeBright, Movimento en Visiom bundelen de krachten

15 mei 2024 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Drie zakelijke dienstverleners in de zorgsector – BeBright, Movimento en Visiom – hebben de krachten gebundeld. Samen willen de drie partijen één sterke transformatiepartner vormen.

Alle drie de bedrijven zijn actief in een ander segment binnen de zorgmarkt. Adviesbureau BeBright uit Utrecht adviseert over thema’s als zorgtransformatie en vernieuwing, helpt bij het smeden van samenwerkingsverbanden en begeleidt verandertrajecten.

Het Amersfoortse Visiom verzorgt trainingen op het gebied van zorg en het sociaal domein en positieve gezondheid. Movimento uit Zeist is een headhunters- en interimbureau gericht op het invullen van seniorfuncties binnen de zorg en leiderschapsontwikkeling.

BeBright, Movimento en Visiom bundelen de krachten

Door de krachten te bundelen, kunnen de samenwerkingspartners putten uit elkaars complementaire diensten en hiermee een bredere dienstverlening aanbieden aan hun klanten.

Voor BeBright betekent de samensmelting dat het zijn aanbod van klassieke consultancydiensten kan uitbreiden met training, leiderschapsontwikkeling en recruitment. “Met deze stap kunnen we onze opdrachtgevers in de zorg niet alleen helpen met visie, strategie en innovatie, maar ook ondersteunen bij de implementatie”, stelt Philip Idenburg, managing partner van BeBright. 

Movimento heeft een uitgebreid netwerk van leiders in de zorg. Waar het nu ondersteunt bij de invulling van functies (vast en interim), kan het bureau door de krachtenbundeling meer opschuiven naar de rol van sparringspartner op strategisch niveau.

“We kunnen onze opdrachtgevers onder meer helpen om zichzelf opnieuw uit te vinden en bij het ontwikkelen van het menselijke kapitaal”, zegt Astrid Booij Liewers, eigenaar en oprichter van Movimento.

BeBright, Movimento en Visiom bundelen de krachten

Het seniorteam van BeBright, Movimento en Visiom

Visiom-directeur Meijke van Herwijnen laat weten dat ze verheugd is de samenwerking met BeBright verder uit te bouwen. De twee partijen sloten begin vorig jaar al een alliantie.

“Meer dan ooit zullen we in de zorg en welzijn moeten investeren in duurzame inzetbaarheid door middel van leren en opleiden”, aldus Van Herwijnen. “Er is een grote behoefte aan nieuwe competenties en instrumenten. Visiom biedt leer- en ontwikkelmogelijkheden om deze eigen te maken en een andere mindset te creëren.”

BeBright, Movimento en Visiom blijven zelfstandig en onder eigen merk in de markt opereren. De groep telt als geheel meer dan 70 professionals.

De ambities

De krachtenbundeling is mede mogelijk gemaakt door een financiële investering van Delta Equity Partners, dat een sterk trackrecord heeft in de zorgsector. De intentie is om via verdere overnames uit te groeien tot een volwaardige transformatiepartner in de gezondheidszorg.

John Luijs, partner bij DELTA Equity Partners, zegt: “Onze focus is ondernemers ondersteunen bij het bouwen van kwaliteitsleiders in zorg en technologie. Wij geloven dat de samenwerking van BeBright, Movimento en Visiom een belangrijke eerste stap is in het bouwen van de kwalitatief beste transformatiepartner voor Nederlandse zorginstellingen.”