BeBright lanceert samen met Visiom eigen academy

10 februari 2023 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel

BeBright heeft zijn dienstverlening aan partijen in de zorg en het sociaal domein uitgebreid met de lancering van een eigen academy.

De lancering van Visiom BeBright Academy bouwt voort op de krachtenbundeling met Visiom, een bedrijf dat al meer dan twintig jaar trainingen verzorgt op het gebied van zorg en het sociaal domein.

De opleidingspraktijk biedt trainingen in thema’s als strategie, innovatiemanagement en scenarioplanning (thema’s waar BeBright zich in specialiseert) en op trainingen gericht op het menselijke kapitaal, zoals leiderschapsontwikkeling, teamontwikkeling, en persoonlijke effectiviteit (expertise die overkomt vanuit Visiom).

BeBright lanceert samen met Visiom eigen academy

“BeBright had al de wens om een academie te hebben als aanvulling op onze andere diensten”, vertelt Philip Idenburg, managing partner van BeBright. “In plaats van die zelf te gaan opbouwen, hebben ze ervoor gekozen de reeds bestaande samenwerking met Visiom te versterken door mede-eigenaar te worden.”

Idenburg richtte BeBright in 2010 op, als een klassiek consultancykantoor voor de zorgsector. Ondertussen is BeBright gegroeid naar een bureau dat partijen in de zorg, farma & life sciences, overheid, en voeding helpt met strategisch advies, innovatie-ondersteuning en de begeleiding van samenwerkingsverbanden.

Met de lancering van een eigen academy met trainingsdiensten, kan BeBright zijn klanten nu nog beter helpen in de realisatiefase van verandertrajecten en met het opbouwen van vaardigheden.

“In een situatie van continue verandering en onzekerheid hebben professionals in de zorg en het sociaal domein behoefte aan nieuwe competenties en instrumenten. De gezamenlijke academie van BeBright en Visiom biedt leer- en ontwikkelmogelijkheden om deze eigen te maken en een andere mindset te creëren”, aldus Idenburg.

Meijke van Herwijnen, Directeur van Visiom over de krachtenbundeling: “De afgelopen jaren hebben wij al een groot aantal scholingstrajecten uitgevoerd in samenwerking met BeBright. Daar merkten we hoe goed we elkaar aanvullen. Bij Visiom zijn wij veel bezig met gedragsverandering en het vergroten van vaardigheden bij professionals. BeBright versterkt dat door management en bestuur te ondersteunen bij het opbouwen van een sterke visie en strategie.”

"Uniek aan onze gezamenlijke academie is dat wij er zijn voor alle professionals: medewerkers, leidinggevenden, beleidsmakers en bestuurders. Door een brug te slaan tussen de uitdagingen van de organisatie, verbeteringen in teams en eigen (persoonlijk) leiderschap, kom je samen verder.”