BeBright haalt Pita van Arkel aan boord als zakelijk directeur

31 maart 2023 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

BeBright heeft Pita van Arkel aan boord gehaald als zakelijk directeur. Aan Van Arkel de taak om het strategie- en transformatiebureau uit Utrecht verder te laten groeien en de samenwerking tussen de verschillende bedrijfsonderdelen te optimaliseren.

Met Van Arkel haalt BeBright een doorgewinterde directeur en bestuurder in huis. Ze neemt uitgebreide ervaring mee op het snijvlak van onder meer digitalisering, preventie en zorg, ondernemerschap en gezonde bedrijfsvoering.

“Pita heb ik in de afgelopen jaren leren kennen als een gedreven vakvrouw die, scherp op de inhoud en zacht op de relatie, in elke rol die zij oppakt het verschil weet te maken”, geeft BeBright-Managing Partner Philip Idenburg aan. “Zo draagt zij al jaren bij aan zorgtransformatie door haar ondernemerschap en ongelofelijke drive om in verbinding met anderen vernieuwing te realiseren.”

Pita van Arkel, Zakelijk directeur, BeBright

“BeBright is een prachtig bedrijf waar ik al mijn energie, kennis en ervaring kan inzetten voor verdere groei en bloei”, voegt Van Arkel toe.

De afgelopen jaren was Van Arkel directeur bij Dokter Bosman, een jonge en innovatieve GGZ-instelling voor kinderen, jongeren en volwassenen. Eerder fungeerde ze ruim zes jaar als directeur bij Promedico ICT (ECD-, HIS-, AIS-leverancier), waar ze aan de basis stond van de introductie van een nieuw apotheekinformatiesysteem (AIS).

Ook was ze bijna vier jaar bestuurslid bij Stichting Beter met Elkaar, waar ze mede bijdroeg aan het vormgeven, ontwerpen en valideren van standaarden voor interoperabiliteit van sociale netwerkgegevens binnen de context van gezondheid en zorg.

Het kernteam van BeBright telt rond de 35 professionals die dagelijks opdrachtgevers in de zorg en het sociaal domein ondersteunen. “Ik verheug mij erop om samen met alle BeBright-collega’s een waardevolle bijdrage te leveren aan de transformatie in de zorg!”, geeft Van Arkel aan. “Digitalisering, innovatie en ondernemerschap zijn daarbij voor mij belangrijke ingrediënten voor zorg(proces)vernieuwing en om zorg naar de toekomst betaalbaar en toegankelijk te houden.”

Naast het vormgeven en realiseren van de groeiambities, gaat Van Arkel zich richten op het verbeteren van de samenwerking tussen de verschillende bedrijfsonderdelen van het bureau, dat naast BeBright (consultancy) ook bestaat uit Visiom (trainingen en opleidingen) en StayBright (werving & selectie).