Carmel de Nies start als young professional bij Bostec

26 november 2020 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Bostec Management & Consultancy heeft een nieuwe young professional toegevoegd aan zijn gelederen: Carmel de Nies.

De kersverse consultant is sinds begin deze maand in de weer voor Bostec. Ze koos bewust voor het young professional-programma: “Het programma biedt me de mogelijkheid om consultancy- en projectmanagementopdrachten uit te voeren op uiteenlopende thema’s en in verschillende sectoren.”

Tijdens haar opleidingsperiode deed De Nies al dergelijke ervaring op bij Ivy Global en Varo Energy. De positieve ervaring vormde voor haar de bevestiging dat consultancy een ideale opstap was voor haar loopbaan. “Werken aan verschillende vraagstukken is ontzettend uitdagend, want het vereist dat je scherp blijft. Elke opdracht is anders”, laat ze weten.

Carmel de Nies start in young professional programma van Bostec

De keuze voor Bostec is gebaseerd op twee drijfveren. Allereerst sluiten de focusgebieden van het bedrijf goed aan bij haar interessegebieden. Bostec richt zich op de markten industrie, zorg en mobiliteit – en vooral dat laatste gaf de doorslag: “Wat ik interessant vind aan mobiliteit is dat mensen en goederen niet simpelweg van A naar B bewegen, maar dat ook de manier waarop dit gebeurt constant in beweging is, en van alles in beweging zet.”

De Nies’ masterscriptie ging dan ook over mobiliteit. Ze onderzocht de invloed van verschillende wijkkarakteristieken op de bereidheid van autobezitters om in een autoluwe woonwijk te wonen.

Tijdens haar studie (Technische Bestuurskunde) leerde ze om technische innovaties in te passen in complexe sociaal-technische omgevingen, gekenmerkt door regulering, infrastructuur, belangen, cultuur en gedragingen. Ook dit zijn thema’s waar Bostec aan werkt. Het bureau werkt op het snijvlak van techniek, organisatie en bedrijfsvoering en technologie.

De tweede reden dat De Nies koos voor Bostec is het opleidingsprogramma voor starters, dat er wat haar betreft uitsprong: “Het programma staat in het teken van persoonlijke ontwikkeling via een actieve trainingsaanpak. Zo krijgen de starters trainingen in onder meer communicatie, klantgerichtheid, samenwerken, resultaatgerichtheid en kwaliteitsgerichtheid. En een senior consultant zorgt er via ‘on-the-job’ begeleiding dat de kneepjes van het vak geleerd worden.”

“Ik heb ontzettend veel zin om mij hier verder te ontwikkelen en ben blij deel te mogen uit maken van deze energieke club”, sluit De Nies af.