Vincent Weiss: ‘Bij Dimensys kan ik meer doen dan alleen mijn werk’

27 oktober 2020 Consultancy.nl 4 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Voldoening in je werk door elke dag met je passie bezig te zijn. Wie wil dit nou niet? Vincent Weiss weet er alles van. Bij Dimensys kan hij zich helemaal uitleven: “Hier kan ik meer doen dan alleen m’n werk.”

Vincent Weiss ademt computers. Hij werkte in een computerwinkel en studeerde technische informatica aan de TU Delft. Vanuit zijn vorige baan als consultant kwam hij zelfs al in aanraking met SAP-technologie.

“Ik zoek uit hoe functionaliteiten op SAP Cloud Platform het best gebruikt kunnen worden, help nieuwe teams op te starten en ik voorzie hen van de noodzakelijke digitale ondersteuning”, vertelt Weiss. “Dat betekent dat ik vragen beantwoord, veel dingen mag uitzoeken en andere IT-teams help met hun uitdagingen.”

Sinds ruim twee jaar houdt Weiss zich hiermee bezig als Solution Architect bij Dimensys. “Ik was op zoek naar een goed georganiseerde, professionele organisatie, maar wel een die familiair aanvoelt. Die vond ik in Dimensys. Het is een warme organisatie waar je geen nummer bent, waar mensen elkaar kennen en waar ruimte wordt geboden voor persoonlijke ontwikkeling. Vanaf het eerste kennismakingsgesprek voelde ik me meteen thuis.”

Geen dag hetzelfde

Twee jaar later is dat gevoel alleen maar sterker geworden. “Ik heb het nog steeds uitstekend naar mijn zin. Ik ben onderdeel van het team Custom Development dat in opdracht van klanten softwareoplossingen voor bedrijfssystemen ontwikkelt. Dat betekent dat geen dag hetzelfde is. De ene keer werk je gedetacheerd in een team, de andere keer pak je een project op met een collega, en soms draag je een project in je eentje.”

Vincent Weiss, Solution Architect, Solution Architect

Momenteel werkt Weiss voor netbeheerder Alliander. “Daar ben ik onderdeel van het SAP Cloud Foundry Development support-team. We beheren alle applicaties die op het SAP Cloud Platform draaien. Het werk is heel divers en ik ben continu met de nieuwste technieken bezig. Alliander investeert veel in nieuwe technologieën en draait alles in de cloud. Dat vind ik mooi, want daardoor ben ik echt aan het pionieren en leer ik steeds weer nieuwe dingen.”

Meer dan werk

Bij zijn werk wordt hij goed ondersteund vanuit Dimensys – “alles wat je nodig hebt om je werk te kunnen doen is goed geregeld” – maar wat Dimensys voor Weiss echt doet laten uitspringen is dat het ook alle vrijheid en stimulans biedt om meer te doen – om niet alleen aan je projecten te werken maar daarnaast zelf initiatieven te ontplooien: “Als je bij Dimensys aangeeft waar je in wil groeien, dan krijg je de ruimte om daarvoor te gaan.”

Zo is Weiss ook actief in de SAP-developers community. In zijn eerste jaar bij Dimensys won hij zelfs meteen de SAP Developer Hero Award. Hij was hiervoor genomineerd door zijn collega’s, waarmee hij veelvuldig zijn ervaringen met innovaties deelt.

“Mensen dingen leren, daar houd ik van”, legt hij uit. “Ik spreek op evenementen, zoals de SAP Inside Track en schrijf kennisblogs. Ik sta altijd klaar voor mede developers en deel graag kennis met collega’s. Dat kan mijn eigen ervaring zijn, maar ik stuur bijvoorbeeld ook vaak interessante blogs van anderen door die ik tegenkom. De award was een mooie erkenning van mijn inzet voor anderen.”

“Mensen dingen leren, daar houd ik van.”

Ook begeleidde hij namens Dimensys studenten die de minor Procesautomatisering aan de Avans Hogeschool volgden. “Samen maakten we een Internet of Things- en cloudoplossing voor het voorspellend onderhoud aan waterfilters. Dat was voor zowel de leerlingen als voor mij een leerzaam traject.”

Blijven ontwikkelen

Kennisdeling speelt sowieso een belangrijke rol binnen het team van Dimensys. “We hebben regelmatig teammeetings, sparren onderling over elkaars uitdagingen en wisselen tips uit.”

En uiteraard wordt er niet alleen maar gewerkt: “Dimensys organiseert ook veel personeelsuitjes. Vorig jaar hadden we bijvoorbeeld een zomeruitje in een beachclub waar we met z’n allen spellen speelden, samen aten en een feestje vierden. Zo leer je je collega’s en partners op een leuke manier beter kennen. Ook hebben we jaarlijks een eindejaarsdiner en een uitje met het team.”

Kijkend naar de toekomst, wil Weiss zichzelf vooral blijven ontwikkelen. “Ik werk continu aan mijn inhoudelijke kennis en persoonlijke vaardigheden. Ook deze laatste ambitie wordt bij Dimensys uitstekend gefaciliteerd. De Dimensys Academy biedt een groot palet aan trainingen aan die medewerkers helpen hun soft skills te ontwikkelen. Zo volg ik momenteel een persoonlijk leiderschapscursus. Het is mijn ambitie om door te groeien naar een managementrol in mijn team. Ik zit in ieder geval nog steeds helemaal op mijn plek bij Dimensys.”