Eric Mekenkamp en Njin-Tsoe Chen naar Buck Consultants

30 september 2020 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Meer nieuws over

Door de stijgende vraag naar zijn adviesdiensten heeft adviesbureau Buck Consultants International twee ervaren professionals toegevoegd aan zijn team: Eric Mekenkamp en Njin-Tsoe Chen.

Eric Mekenkamp is in dienst getreden als Principal Consultant Goedervervoer. In deze rol zal hij zich richten op het terrein van knooppunten en corridors in goederenvervoer en verduurzaming van transport. Mekenkamp is onder meer gespecialiseerd in supply chain management, het ontwikkelen van logistieke concepten, business process redesign, projectmanagement, benchmarking en cost leadership.

Voorheen werkte Mekenkamp onder meer bij Schiphol Cargo en jarenlang voor KNV Spoorgoederenvervoer (in zijn laatste functie als secretary general rail freight). Eerder in zijn loopbaan werkte hij vijfenhalf jaar als executive management consultant Atos Consulting.

De afgelopen jaren is Mekenkamp actief geweest als zelfstandig adviseur en hield hij zich onder meer bezig met project- en programmamanagement, supply chain management, transportlogistiek, infrastructuurbeleid, ontwikkeling, inrichting en optimalisatie van logistieke processen, samenwerking tussen ketenpartners en met afstemming van projecten tussen verschillende stakeholders.

Eric Mekenkamp en Njin-Tsoe Chen naar Buck Consultants

Njin-Tsoe Chen is een senior supply chain consultant en project manager met meer dan twintig jaar aan ervaring. Gedurende zijn lange loopbaan werkte hij voor uiteenlopende opdrachtgevers zoals Abbvie, Mondelez, Haemonetics, Bausch+Lomb, Fedex, Schuitema, C1000, Ahold, Hasbro, DSM, KPN, ASML, Solving IMCG (dochteronderneming van Solving Efeso) en ProRail.

Ook Chen zette zich eerder in voor Atos Consulting. De afgelopen tien jaar werkte hij eveneens als zelfstandig adviseur. Als Senior Adviseur Supply Chain Solutions bij Buck Consultants International ondersteunt Chen bedrijven met hun supply chain strategie, onder meer door ze te adviseren over het opzetten van efficiënte distributienetwerken in Europa.

Zowel Mekenkamp als Chen worden onderdeel van het 65-koppige Buck Consultants International, een adviesorganisatie die onderzoekt, adviseert, implementeert en projectmanagement uitvoert op het gebied van regionale economie, ruimtelijke ontwikkeling, infrastructuur en goederenstromen, vastgoed, locatiekeuzes en supply chain optimalisatie. BCI heeft zijn hoofdkantoor in Nederland en heeft verder vestigingen in Londen, Frankfurt, Parijs; in de VS in Atlanta, Los Angeles en de Bay Area (Silicon Valley); in Azië in Singapore en Shanghai.