Ngenious versterkt Agile propositie met Marjans van Benthem

24 september 2020 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Ngenious heeft Marjans van Benthem als trainer en consultant aan zich weten te binden. Ze gaat zich richten op het verder ontwikkelen van de agile-propositie gebaseerd op de “bijzondere filosofie” van Ngenious.

Marjans van Benthem neemt meer dan twintig jaar aan ervaring mee naar Ngenious. Denk bijvoorbeeld aan expertise op het gebied van operations management, organisatieontwikkeling en procesmanagement. In de afgelopen jaren heeft ze zich vooral gericht op agile-transformaties, met een focus op agile-portfolio management, agile-scaling, en de invoering van agile-werken in de human resources en finance-afdelingen. Van Benthem is een gecertificeerde agile-trainer (Scrum, Kanban, SAFe, LeSS). 

De afgelopen jaren is was ze werkzaam als consultant bij Prowareness, een rol waar vanuit ze tal van organisaties ondersteunde, zoals ASML, DUO, NS, Rabobank, Alliander, Shell, VGZ, Mercedes en Avans. Daarvoor werkte ze voor Malmberg, een uitgeverij voor de onderwijssector. Verder zette Van Benthem zich in het verleden ook in voor kredietverstrekker LaSer Nederland en voor DTG, het voormalige Telefoongids & Gouden Gids.

Marjans van Benthem, Agile trainer en consultant, NgeniousVan Benthem, die ook een STiR geregistreerd systemisch (team)coach is, kijkt uit naar haar nieuwe uitdaging. In een reactie op de vraag waarom ze zich als associate verbindt, wijst ze op de visie die ze deelt met Ngenious als het gaat om het combineren van zowel de onderstroom als de bovenstroom, om op die manier het optimale resultaat te bereiken. 

“Waar veel bureaus agile als instrument inzetten om projecten beter voorspelbaar te maken en om sneller tot betere resultaten te komen, leidt dit vaak tot trajecten waarbij het invoeren van agile-raamwerken zoals Scrum en SAFe op zichzelf het doel wordt. Ik – en Ngenious – geloven dat agile bovenal een mindset is. We bekijken organisaties holistisch: naar de boven- en onderstroom. De eerste regel van het agile-manifesto luidt niet voor niets ‘Individuen en interactie boven processen en instrumenten’”, aldus Van Benthem.

Ook geeft Van Benthem aan dat ze er naar uitkijkt om te mogen bijdragen aan de unieke partnership die Ngenious heeft met het Toyota Management Institute. Het bedrijf mag als exclusieve partner het gedachtegoed van de Japanners uitrollen in ons land. “Ngenious kan putten uit vele jaren van wijsheid en ervaring van het Toyota Management Instituut: agile zoals het bedoeld is.” 

“Ngenious brengt een uniek geluid in het Nederlandse agile landschap”, besluit Van Benthem.