Consultant Joscha de Vries aan het roer bij SportUtrecht

25 september 2020 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Meer nieuws over

Joscha de Vries, een zeer ervaren consultant, is aangesteld als de nieuwe directeur-bestuurder van SportUtrecht.

SportUtrecht is de sportservice-organisatie voor Utrecht en omgeving en ondersteunt Utrechters en clubs onder meer bij hun vragen over sporten en bewegen, het organiseren en promoten van sport- en beweegactiviteiten, ondersteuning van talenten en topsportverenigingen en het behartigen van de belangen van de georganiseerde en informele sport in de stad.

Per 1 oktober zal Joscha de Vries het stokje overnemen van Ronald Hennekes. Alvorens laatstgenoemde de rol van bestuurder op zich nam eind 2018, fungeerde hij jarenlang in eenzelfde rol bij Utrechtse organisatie Harten voor Sport. In zijn vroege loopbaan was hij directeur van Podium, een bureau gespecialiseerd in onder meer arbeidsmarkt- en onderwijscommunicatie.

“Ronald kan met trots terugkijken op de afgelopen twee jaar. Hij heeft in die periode samen met het managementteam en de medewerkers SportUtrecht een krachtige start gegeven. Zo is SportUtrecht een verbindende partij geworden op het gebied van sport en bewegen met grote betekenis voor de stad, ook in deze moeilijke coronatijd”, laat de stichting weten in een persverklaring.

Consultant Joscha de Vries aan het roer bij SportUtrecht

Joscha de Vries heeft een lange staat van de dienst binnen het consultancydomein en neemt haar uitgebreide expertise mee in haar nieuwe directeursrol. Na vier jaar voor PwC te hebben gewerkt, richtte ze in 2004 samen met Jaring Hiemstra haar eigen adviesbureau Hiemstra & De Vries op.

Samen hebben ze het bedrijf weten uit te bouwen naar een middelgroot adviesbureau met zo’n 40 professionals, die werken voor organisaties uit alle gelederen van de publieke sector – waaronder de overheid (landelijk, provinciaal, lokaal), onderwijs, zorg, sport en semipublieke instellingen. Zelf heeft De Vries de afgelopen jaren als adviseur en interim manager vooral veel gedaan in organisatieontwikkeling, sturing/governance en bedrijfsvoering.

Daarnaast, en niet onbelangrijk voor haar nieuwe werkgever, is De Vries een fervent sportfanaat. Naast naar sport te kijken en erover te praten, beoefent ze meerdere sporten (tennissen, hardlopen, skiën en wielrennen). Ook is De Vries actief in diverse netwerken en bekleedt ze enkele nevenfuncties binnen stichtingen/verenigingen met betrekking tot maatschappelijke opgaven in de sport.

“De afgelopen jaren heeft zij veel gedaan in de sportsector, met name in het betaalde voetbal, en heeft brede ervaring met het aansturen van organisaties in verandering en een groot netwerk in de sport én in de publieke sector”, laat een woordvoerder van SportUtrecht weten.

De komst van de ervaren bestuurder betekent dan ook een zeer welkome versterking voor de sportstichting. “Joscha sluit met haar kennis en ervaring zeer goed aan bij de huidige ontwikkelingen en kan een goede rol spelen bij het versterken van organisatie en de sterke positie van SportUtrecht de komende jaren.”