Total Specific Hosting lijft IT-onderwijsspecialist Actacom in

01 september 2020 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profielen
Meer nieuws over

ICT-groep Total Specific Hosting heeft een meerderheidsbelang genomen in Actacom. Het betreft de vierde overname van het bedrijf sinds de oprichting. 

Total Specific Hosting werd in oktober van 2018 opgericht, na een fusie tussen NEH en Vancis. Beide bedrijven werden gefinancierd door Strikwerda Investments, een Nederlands familie-investeringsfonds met een sterk trackrecord in de ICT-sector. Vorig jaar volgde de overname van DatacenterNext, waarmee het team van Total Specific Hosting uitgroeide naar honderdvijftig medewerkers, goed voor een omzet van circa €35 miljoen.

NEH is een IT-outsourcing partij voor de woningcorporatiesector, Vancis levert IT-diensten aan de onderwijsbranche en DatacenterNext levert datacenterdiensten. 

Met de overname van het Utrechtse Actacom versterkt Total Specific Hosting zijn positie in de (semi-)publieke sector. Actacom is een ICT-specialist voor onderwijs- en overheidsinstellingen, het mkb en bibliotheken. “Samen met Actacom zijn we nu een van de marktleiders in het primair- en voortgezet onderwijs”, aldus Matthieu van Amerongen, CEO van Total Specific Hosting. 

Total Specific Hosting lijft IT-onderwijsspecialist Actacom in

Volgens Van Amerongen past de overname van Actacom goed binnen de strategie van de onderneming: “Wij hebben de ambitie de Nederlandse marktleider in IT-outsourcing te bouwen en middels gerichte overnames van sterke marktpartijen de positie in specifieke markten te verstevigen. Niet door integratie en standaardisatie, maar door een kennisnetwerk toe te voegen, financiële zekerheid en strategische begeleiding te bieden en door best practices te delen.”

“Wij zijn trots op de nieuwste overname van Total Specific Hosting en verwelkomen Actacom bij de groep”, vult Tommy Poll van Strikwerda Investment aan. De financiële investeerder werd tijdens de deal begeleid door BOLD, dat verantwoordelijk was voor het uitvoeren van de financial due diligence. Het dealteam van het adviesbureau bestond uit Henk Roerdink, Henk Kleinveld en Coen Rispens. 

Volgens Lex Prozée, director bij Actacom, was de aansluiting zoeken bij de grotere branchegenoot de logische vervolgstap om de groei van de onderneming te kunnen versnellen: “Wij zien dat klanten steeds meer behoefte hebben aan een totaaloplossing en een regierol van hun IT-dienstverlener. Door samen te werken met andere ondernemers binnen TSH kan onze dienstverlening verder worden uitgebreid.”

Prozée zal een substantieel minderheidsbelang in Actacom behouden en aan het roer blijven staan van de onderneming. Hij zal zijn kennis en netwerk gaan inzetten voor de verdere ontwikkeling van Total Specific Hosting.

Andere dealmakers die de deal hebben begeleid zijn BDO, Nextius Legal, EBC en Rooswinkel Corporate Development Consulting (RCDC).