Hoe First Consulting omgaat met events tijdens corona

03 juli 2020 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Meer nieuws over

Inmiddels werkt Nederland alweer een paar maanden van huis in plaats van fysiek op kantoor. Het niet fysiek kunnen afspreken heeft niet alleen effect op het werken zelf maar ook op de bijbehorende events. Denk hierbij aan kennismaking met nieuwe collega’s, bedrijfsevents en trainingen.

First Consulting heeft hier vanzelfsprekend ook mee te maken. Dit adviesbureau heeft geen kantoor, en dus worden alle events altijd al op externe locaties gehouden. Interne events, bijvoorbeeld het startersontbijt en trainingen, maar ook de externe events, bijvoorbeeld kennismakingslunches met potentiële collega’s en in-house dagen. 

Met de coronacrisis werd fysiek afspreken onmogelijk en werd er snel geschakeld om alternatieven te bedenken om deze events door te kunnen laten gaan. Hierbij kwam de kantoorloze ervaring van First Consulting handig van pas. 

Hoe First Consulting omgaat met events tijdens corona

Interne events

First Consulting organiseert alle events zelf. Zo worden veel trainingen door collega’s gegeven en ook de grote bedrijfsevents worden ieder jaar door één of meerdere collega’s georganiseerd. Toen bekend werd dat fysiek afspreken niet meer mogelijk was, is er snel geschakeld en zijn gelijk alternatieven bedacht. 

Het startersontbijt, waar alle nieuwe collega’s van First Consulting elkaar leren kennen, werd een succesvol online event. De trainingen werden waar mogelijk zonder enige aanpassing online gegeven en fysieke werkvormen werden creatief omgevormd tot online werkvormen. Op deze manier kunnen trainingen doorgaan en kunnen consultants ook in deze tijd hun skills verbreden, verdiepen of verbeteren. 

Ook het jaarlijkse zomerevent, waar normaal gesproken het hele bedrijf op een externe locatie bij elkaar komt om met elkaar een hapje en drankje te doen, is online georganiseerd. In deze tijden blijft First Consulting werken aan de hechte bedrijfscultuur om deze zo goed mogelijk te bewaren. 

Externe events

Dit geldt ook voor externe events, zoals de kennismakingslunches met potentiële collega’s. Bij deze lunches sluiten zowel studenten als young professionals aan die meer over First Consulting willen weten. Deze lunch is veranderd in een online event waarbij de insteek exact hetzelfde is gebleven: op een laagdrempelige manier kennismaken met First Consulting als bedrijf. De eerste online kennismakingssessies zijn inmiddels positief beoordeeld. 

Online events als kans, ook in de toekomst

Zolang de coronamaatregelen fysiek afspreken onmogelijk maken, zal First Consulting doorgaan met het online organiseren van events. Door deze maatregelen niet te zien als een probleem maar als een oplossing, is er veel mogelijk. Bijkomend voordeel is dat events nu eenvoudiger zijn om te plannen doordat de externe locatie geen afhankelijkheid meer is. 

Kortom, door snel te schakelen, een positieve mindset en enthousiasme hoeven online events niet alleen een tijdelijke oplossing te zijn voor de huidige situatie maar kan dit ook juist een nieuwe kans of mogelijkheid bieden voor in de toekomst.