UPD stelt alle trainingen open voor goede doelen

01 juli 2020 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

UPD heeft een grote pro-bono campagne voor goede doelen gelanceerd. “Hiermee leveren we onze bijdrage aan het maatschappelijk belang dat deze organisaties dienen”, zegt Jof Houben, directeur bij het trainings- en adviesbureau.

Goede doelen die zich melden bij UPD kunnen kosteloos deelnemen aan alle opleidingen die door het bureau verzorgd worden. En dat zijn er heel wat: UPD is een van de grootste aanbieders van zakelijke opleidingen op het gebied van continu verbeteren en organisatieverandering. Vorig jaar leidden zij ruim 8.000 verbeterprofessionals van ruim 300 verschillende organisaties op.

Het trainingsaanbod van UPD richt zich op thema’s als: lean, lean six sigma, agile, design thinking, gedrag, teameffectiviteit en verandermanagement. In lijn met de huidige en flink verstoorde maatschappij heeft UPD zijn meest populaire trainingen ‘coronaproof’ gemaakt, wat inhoudt dat deze nu ook virtueel worden aangeboden.

UPD stelt alle trainingen open voor goede doelen

Waarom neemt UPD dit ruimhartige initiatief? Natuurlijk speelt mee dat het bedrijf in de traditioneel rustigere zomermaanden capaciteit beschikbaar heeft om zo’n geste te maken, maar dat is niet waar het om draait, geeft Houben aan. “We doen dit niet ‘omdat we het moeten doen’, of omdat de wereld bol staat van CSR en MVO initiatieven.” Het initiatief overstijgt dan ook de zomermaanden en is straks in de drukkere periodes net zo goed van kracht.

“We onderscheiden ons van andere bureaus door de oprecht menselijke benadering. En we geloven we dat we allemaal verantwoordelijk zijn voor de wereld van de toekomst. Kortom, zo kijken we er ook echt tegenaan; we doen het omdat het in ons DNA zit.” 

De keuze voor de goede doelen sector bouwt voort op het feit dat de sector het nu zwaar heeft. Hoewel ze een omslag maken naar online collecteren, blijven de meeste goede doelen voor een groot gedeelte afhankelijk van fysieke collectes. En die worden nu door de coronamaatregelen flink beperkt.

UPD heeft bovendien een sterke staat van dienst in de branche. Het bedrijf werkt al enige jaren samen met War Child, heeft een lange historie met JINC, is medeoprichter van Werkwaardig en heeft een samenwerking met UAF. “Met deze nieuwe opleidingsregeling voor goede doelen vergroten we onze maatschappelijke bijdrage in de sector”, besluit Houben.