Eneco kiest HeadFirst als intermediair voor externe inhuur

30 juni 2020 Consultancy.nl 2 min. leestijd

Energieleverancier Eneco heeft HeadFirst als preferred supplier geselecteerd voor de rol van intermediair voor externe inhuur.

De zakelijk dienstverlener is op 20 juni gestart met hun diensten voor Eneco, en is ingeschakeld voor een periode van drie jaar. Indien de samenwerking naar volle tevredenheid is, dan kan deze met tot twee jaar worden verlengd. 

Eneco huurt jaarlijks honderden externe professionals in van leveranciers waar het mee samenwerkt. Het betreft interim managers, gedetacheerd personeel en zelfstandig professionals (zp’ers).

Het managen van dit proces is complex, en om zijn inkoopproces verder te professionaliseren, besloot Eneco om de activiteiten van de contractering, de opbouw van het inhuurdossier en de facturatie uit te besteden aan private partijen. Een aanbesteding werd uitgezet in de markt, waarna HeadFirst als een van de twee partijen is geselecteerd. Eneco kiest HeadFirst als intermediair voor externe inhuur Lizan Molmans, directeur procurement bij Eneco, zegt hierover: “We zochten naar twee partners die de diensten aan onze zzp’ers en overige inleenpartners betrouwbaar, proactief en op klantgerichte wijze verzorgen, terwijl ze tegelijkertijd Eneco helpen met marktconformiteit. We vertrouwen erop dat HeadFirst en de andere partij deze rol uitstekend kunnen vervullen.” 

Voor alle leveranciers waar Eneco mee samenwerkt, ondersteunen de twee partijen het volledige administratieve proces. Ook nemen ze de risico’s over die kleven aan inhuur, waardoor Eneco wordt vrijgewaard van inhuurrisico’s.

Geo van der Wilk, CCO bij HeadFirst Group, noemt dit een verantwoordelijke taak. “Optreden namens een ander vraagt ultieme klantvriendelijkheid. Maar met vijfentwintig jaar ervaring [2020 is een jubileumjaar voor het bureau] zit dat goed. Onze relatiemanagers staan klaar om de ondernemers met open armen te ontvangen.”

Andere klanten die HeadFirst bedient in de energiemarkt zijn onder meer DELTA Energie, Dynniq, Enexis, Essent, EPZ, Feenstra en Het Zweedse Vattenfall (hiervoor Nuon).