Significant verkoopt belang in BUIG gemeentetool aan Inergy

10 juni 2020 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Meer nieuws over

Financieel-economisch onderzoeksbureau Significant APE heeft zijn belang in Frontin BUIG overgedragen aan Inergy. 

Jaarlijks krijgen gemeenten van het Rijk een gebundelde uitkering (BUIG) voor het bekostigen van bijstandsuitkeringen en voor de inzet van loonkostensubsidie. Hoeveel geld een gemeente krijgt wordt bepaald door een verdeelsystematiek, en vervolgens zijn gemeenten zelf verantwoordelijk voor het beleid en de uitvoering rond het budget.

Frontin BUIG is een product waarmee gemeenten inzicht krijgen in de opbouw van hun BUIG-budgetten en hun financiële perspectieven voor de komende jaren. De webapplicatie biedt gemeenten ook de mogelijkheid om financiële analyses uit te voeren, en genereert tekstuele rapporten die gebruikt kunnen worden voor de informatievoorziening aan raad, college van BenW, individuele wethouders en managers van ambtelijke diensten. Significant verkoopt belang in BUIG gemeentetool aan InergyDe Frontin BUIG-tool is in 2016 gelanceerd door Frontin Groep, een softwareleverancier voor gemeenten, en APE Public Economics (nu Significant APE), een specialist in overheidsfinanciën en werk en inkomen-vraagstukken binnen de publieke sector. Frontin BUIG wordt vandaag de dag door tal van partijen gebruikt, waaronder gemeente Maastricht en dienstverlener Orionis Walcheren. 

De afgelopen drie jaar was Frontin BUIG onderdeel van de Significant Groep, na de overname van APE in 2017. Het adviesbureau heeft nu zijn belang verkocht aan Inergy, een softwarebedrijf uit Woerden actief in performance management en data analytics.

De transactie is onderdeel van de fusie tussen Frontin en Inergy. De twee bedrijven gaan samen verder onder de naam Inergy en leveren verschillende oplossingen aan gemeenten zoals BUIG, INFO, LIAS en PAUW.

“De combinatie met Frontin past goed in ons portfolio en onze strategie voor (semi-) overheid”, aldus Inergy-CEO Mathijs van Houweninge. “Die is er onder meer op gericht om gemeenten te ondersteunen, meer datagedreven te werken en over betere stuurinformatie te beschikken op belangrijke domeinen als bedrijfsvoering, sociaal domein en buitenruimte.” 

Significant APE blijft de komende jaren betrokken als dienstverlener voor Frontin BUIG.