Crossminds begeleidt overnames in de foodsector

04 juni 2020 Consultancy.nl 2 min. leestijd

Fusie- en overnamespecialist Crossminds heeft recent twee deals in de foodsector begeleid. 

In de bakkerswereld, heeft het M&A kantoor – voorheen bekend onder de naam DRV Corporate Finance – Bakker Klootwijk uit regio Rotterdam geholpen met de overname van Bakker Breggen en Bakkerij Brokking.

Bakker Breggen is een ambachtelijk brood- en banketbakkerij met 14 winkels in Rotterdam en omstreken. Bakkerij Brokking is een ambachtelijke bakker met 8 vestigen rondom Utrecht en daarbuiten. De IJsselsteinse vestiging van Bakkerij Brokking is onder andere bekend vanwege hun goede prestaties in de jaarlijkse AD Oliebollentest.

Koper Bakker Klootwijk werd opgericht in 1951 en is een van de grotere bakkers in regio Rotterdam. De producten vertegenwoordigen het oude ambacht en de trots van de haven. In de moderne bakkerij, gevestigd in Capelle aan den IJssel, wordt in volledig eigen beheer een ruim assortiment aan grootbrood, kleinbrood en banket geproduceerd. Deze producten worden gedistribueerd aan bakkers en retailers. Daarnaast wordt er in de eigen winkels een groot aantal producten vers afgebakken. Crossminds begeleidt overnames in de foodsector Tegelijkertijd, in het vissegment, heeft Crossminds ook een grote samenwerking tussen twee Zeeuwse mosselbedrijven begeleid: Aquamossel en Triton. Beide mosselbedrijven, gelegen in Yerseke, gaan samen onder de naam Aquamossel-Triton en worden hiermee de grootste partij op het gebied van verwerking en afzet van verse mosselen.

De combinatie beschikt over twee verwerkingsfabrieken en heeft toegang tot eigen kweekpercelen in Nederland, Duitsland en Ierland. Voor Aquamossel is het de tweede fusie in korte tijd. Het bedrijf is een jaar eerder ontstaan vanuit een samenwerking op het gebied van de handel en verwerking in verse mosselen tussen de families Barbé en Leuschel. 

Crossminds leverde fusieadvies aan Aquamossel. Het traject werd begeleid door Pieter Poortvliet en Arjen van de Velde in samenwerking met Manfred Zurhorst van DRV Accountants en Adviseurs.