'De zelfbewuste leider' boek van het jaar voor consultants

22 mei 2020 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Organisatieadviseurs hebben het boek ‘De zelfbewuste leider’ van Godfried IJsseling verkozen tot Boek van het Jaar 2020.

‘De zelfbewuste leider’ wist negen andere boeken en auteurs te verslaan, die ook de top tien hadden gehaald in het kader van de Ooa Boek van het Jaar-competitie, die ieder jaar door de Orde van Organisatieadviseurs (Ooa) wordt georganiseerd. Gedurende de wedstrijd zijn in totaal meer dan negentig boeken onder de loep genomen door de zevenkoppige vakjury.

“Ik ben zeer vereerd en ongelofelijk blij met deze prijs, voor mezelf maar ook voor het boek en zijn boodschap”, laat Godfried IJsseling, auteur van het winnende boek, in een reactie verheugd weten. IJsseling is een ervaren psycholoog, trainer en coach en is sinds 22 jaar als senior trainer en coach werkzaam bij De Baak, een leiderschapsinstituut gefocust op de menskant van organisaties.

Vanuit die hoedanigheid heeft hij jarenlange ervaring opgedaan in het begeleiden van leiders in hun persoonlijke en leiderschapsontwikkeling. De vele gesprekken die hij met deze leiders hebben de basis gevormd voor ‘De zelfbewuste leider’.

De zelfbewuste leider

In het boek betoogt IJsseling dat professionals in de huidige marktomgeving hun leiderschap kunnen herwinnen door zelfbewustzijn: “Als de wereld in verwarring is, vind dan helderheid in jezelf, zodat je die verwarring effectief kunt hanteren. Maar feit is dat onze binnenwereld vaak net zo rommelig en tegenstrijdig is als de wereld om ons heen. Hoe vind je je weg in het doolhof van je eigen geest? Daarover gaat dit boek.”

IJsseling stelt dat de effectiviteit van iedere organisatie begint bij de mensen die er werken: “Ik geloof daarom in het belang van persoonlijke ontwikkeling. Eerste stap daarin: zelfbewustzijn. Weten wie je bent en hoe je op situaties reageert maakt krachtig en doelgericht.”

'De zelfbewuste leider' boek van het jaar voor consultants

Naast dit winnende boek is IJsseling auteur van nog twee boeken: ‘Persoonlijke ontwikkeling: Echtheid in professionaliteit’ (2008), waarin hij ingaat op de individuele ontwikkeling van mensen in organisaties; en ‘Weg van de eenvoud’ (2011), een boek dat is voortgevloeid uit zijn fascinatie voor de natuurlijke, diepgaande en ‘eenvoudige’ ontwikkeling van organisaties, als alternatief op traditionele vormen gebaseerd op controle en beheersing.

Alvorens de drie finalisten bekend waren, is uit de negentig boeken eerst een top tien samengesteld door vakjury, gebaseerd op vijf criteria: ‘Geeft het boek te denken (1), is het maatschappelijk relevant (1), is het oorspronkelijk (3), toepasbaar (4) en toegankelijk (5)?’ Samen met IJsselings boek waren ook genomineerd: ‘Meer dan de som der delen’ (Brechtje Kessener en Leike van Oss) en ‘How to survive the organizational revolution’ (Ard-Pieter de Man, Pieter Koene en Marijn Ars). De drie finalisten van de Boek van het Jaar-verkiezing mochten voor hun boek een webinar verzorgen voor de Ooa-leden. Vervolgens was het aan de jury.

Kritische zelfreflectie

Na een grondige beoordeling besloot deze unaniem om ‘De zelfbewuste leider’ van Godfried IJsseling als winnaar uit te roepen. Het oordeel luidde: “Het boek nodigt uit tot kritische zelfreflectie, zonder het paradijs te beloven. Want ook onze binnenwereld kent zijn eigen chaos en ongrijpbaarheid. Een waardevol boek voor onszelf én een boek dat je je klant aanreikt met als begeleidende tekst zoiets als: ‘je begrijpt het pas als je het doorhebt, maar dit is een boek waar ik graag nog een keer met je over doorpraat.”