TKH verkoopt dochterbedrijf Cruxin aan Croonwolter&dros

21 april 2020 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Technologiebedrijf Croonwolter&dros neemt Cruxin over van branchegenoot TKH Group. Croonwolter&dros ziet de aanwinst als waardevolle aanvulling op zijn GBBS-onderdeel, dat zich net als Cruxin richt op beveiligingstechnologie. De overname werd begeleid door M&A-specialist JBR.

Croonwolter&dros, een dochteronderneming van bouwbedrijf TBI, biedt verschillende technologische oplossingen voor de industrie-, infra- en nutssectoren – denk onder meer aan automatisering, cybersecurity, inspecties en databeheer. Cruxin is een systeemintegrator die is gespecialiseerd in het ontwerpen, ontwikkelen en beheren van geïntegreerde technische oplossingen, waarin beveiligings- en veiligheidssystemen en proceskritieke communicatiesystemen worden samengevoegd tot integrale oplossingen.

Met de overname wil Croonwolter&dros zijn positie in de zorg-, gebouwen-, infra- en parkeersectoren versterken. “Wij zijn ervan overtuigd dat in de synergie die ontstaat betere, intelligentere en duurzamere oplossingen zullen worden gerealiseerd die toonaangevend zullen zijn in de markt”, stelt René Verweij, directeur van de GBBS-afdeling van Croonwolter&dros.
TKH verkoopt dochterbedrijf Cruxin aan Croonwolter&drosGBBS is ruim 35 jaar geleden opgericht binnen Croonwolter&dros als specialistisch onderdeel op het gebied van beveiligingstechnologie. De afdeling realiseert beveiligingsplatformen bestaande uit oplossingen op gebieden als inbraakdetectie, toegangscontrole, cameraobservatie, intercom en cyberweerbaarheid. Cruxin zal binnen Croonwolter&dros als zelfstandig onderdeel gehuisvest worden op de locatie Dordrecht en nauw gaan samenwerken met GBBS.

Het beursgenoteerde TKH – dat zich richt op technologische oplossingen voor de segmenten telecom, gebouwen en industrie – neemt met de verkoop van Cruxin afscheid zijn systeemintegratie-activiteiten. “Met het onderbrengen van Cruxin bij Croonwolter&dros concentreert TKH zich op het leveren van haar kerntechnologieën”, aldus Alexander van der Lof, voorzitter Raad van Bestuur van TKH. “Wij zijn ervan overtuigd dat de systeemintegratie en service-activiteiten van Cruxin goed passen bij Croonwolter&dros en dat er veel synergie te behalen is vanuit de gespecialiseerde kennis die de mensen binnen Cruxin op het gebied van communicatie, camera en verbindingstechnologie hebben om complexe projecten te realiseren.”

Bij de overname – waarover geen financiële details naar buiten zijn gebracht – werd Croonwolter&dros bijgestaan door JBR. Het in Zeist gevestigde corporate finance-kantoor – dat onlangs uitbreidde naar België – heeft een uitgebreid trackrecord in het begeleiden van deals in de nuts- en industriesectoren. Zo begeleidde het afgelopen najaar winderenergiebedrijf Eleos bij het ophalen van groeikapitaal en adviseerde het bij de overname van meetinstrumentenmaker Technobis Group door Active Capital Company.