R&G biedt gratis consultaties aan bedrijven in coronacrisis

27 maart 2020 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Meer nieuws over

Veel organisaties en bedrijven worstelen met de impact van het coronavirus. Voor partijen die zitten te springen om externe expertise biedt R&G Global Consultants nu gratis consultancy-webinars aan.

Goed supply chain management is, vooral in de huidige situatie, voor bedrijven cruciaal om klanten optimaal te (kunnen blijven) bedienen met producten en diensten. Door binnen de supply chain fabrieken, magazijnen en het transportapparaat te stroomlijnen, kunnen bedrijven zorgen voor voldoende cash-flow doordat ze producten tijdig bij de klant weten te krijgen.

Inefficiënte supply chains

De afgelopen jaren is in toenemende mate gebleken dat bedrijven hun supply chain-inspanningen door middel van digitalisering significant kunnen verbeteren. Nu de Covid-19 pandemie gehele logistieke ketens lamlegt, wordt pijnlijk duidelijk dat bedrijven die hierin de afgelopen periode onvoldoende in mee zijn gegaan, nu sterk in de problemen geraken.

Zo heeft een sector als de voedingsmiddelenbranche de grootste moeite om met de huidige piekvraag naar essentiële producten om te gaan, terwijl bedrijven over de hele linie momenteel kampen met tekorten. Dat komt vooral doordat de aanvoer vanuit bijvoorbeeld landen als China compleet stil is komen te liggen. Tegelijkertijd dreigt een economische recessie, aangezien steeds meer bedrijven te kampen krijgen met inefficiënte en dure supply chains, en zich vervolgens genoodzaakt zien om waar mogelijk in de kosten te snijden, onder meer in het personeel.

R&G biedt gratis consultaties aan bedrijven in coronacrisis

Om bedrijven te ondersteunen bij het minimaliseren van de impact van de coronacrisis op de bedrijfsvoering en in het bijzonder de supply chains, heeft R&G Global Consultants besloten gratis consultancydiensten aan te bieden. Via video-calls zal de supply chain-dienstverlener digitale adviesdiensten gaan verzorgen en klanten helpen hun business in goede banen te leiden.

In een persverklaring laat het consultancykantoor weten: “De wereldwijde Covid-19 crisis heeft een enorme impact op de supply chains en operaties wereldwijd. R&G wil graag haar bijdrage leveren en de wereld door deze uitdagende periode heen helpen. Daarom bieden wij gratis advies aan, aan alle bedrijven die met ingrijpende veranderingen in hun vraag, aanbod en beschikbaarheid van personeel te maken hebben gekregen, ongeacht of ze nu wel of geen klant zijn van R&G.”

Opgericht in 2004, opereert R&G internationaal vanuit kantoren in veertien landen, waarbij het bedrijf bovendien kan putten uit een netwerk van geassocieerde consultants in nog meer landen. Het bureau heeft sinds de oprichting meer dan 1.000 programma’s en projecten bij meer dan 200 grote organisaties afgerond.

R&G stelt in het persbericht dat het bedrijven met behulp van video-calls en verdere online analyses snel zal kunnen adviseren over hoe zij hun supply chain zo goed mogelijk kunnen inrichten om optimaal met de uitdagingen van Covid-19 te kunnen omgaan.

De consultants van R&G zijn gespecialiseerd in onder meer supply chain-strategie, productiviteit, working capital management, digitale transformaties en projectmanagement, en hebben ruime ervaring inde toepassing van operational excellence-methoden zoals agile, lean, six sigma en kaizen. “Onze experts staan klaar om te ondersteunen, adviseren, analyseren, coachen en begeleiden”, laat R&G weten.

Een win-win

In een tijd waarin bedrijven externe ondersteuning van bureaus (noodgedwongen) aan het terugschroeven zijn, is de keuze voor gratis advies door R&G geen ongebruikelijke. Door bedrijven kosteloos bij te staan, bouwen ze namelijk waardevolle klantrelaties op. In een later stadium, wanneer de coronacrisis straks voorbij is en bedrijven hun operaties en financiën weer op de rit hebben, kunnen ze de vruchten plukken van de warme relaties, die ook na de crisis op zoek zullen gaan naar relevante expertise.

R&G laat weten dat hun drijfveer is gestoeld op het “echt willen helpen” in deze moeilijke tijd.