R&G Global Consultants sluit zich aan bij Argon & Co

03 februari 2021 Consultancy.nl 2 min. leestijd

Het Nederlandse adviesbureau R&G Global Consultants heeft zich aangesloten bij Argon & Co, een internationaal opererend consultancybureau met circa 270 consultants.

R&G Global Consultants werd in 2004 opgericht door een groep van drie voormalige General Electric-managers, waaronder de Nederlanders Piet van Abeelen en Aart Willem de Wolf.

Van Abeelen gaf bij General Electric leiding aan de wereldwijde Lean Six Sigma-divisie en rapporteerde rechtstreeks aan de toenmalige CEO Jack Welch. De Wolf was een van de leiders van de praktijk.

Sinds de oprichting is R&G gegroeid naar een team van 30 consultants in Nederland, Frankrijk, Zwitserland, het Verenigd Koninkrijk en Duitsland.

Het bedrijf richt zich op het productie- en bredere supply chain-landschap en ondersteunt opdrachtgevers bij uiteenlopende vraagstukken, waaronder prestatieverbetering, business process excellence, lean excellence en change management.

Over de gesloten deal met Argon & Co zegt De Wolf: “Deze stap stelt het R&G-team in staat de methoden en technieken die we in de loop der jaren hebben ontwikkeld, te laten floreren in een groter, snelgroeiend, adviesbureau, dat net als wij, wereldwijd actief is.” Hij benadrukt de match en “krachtige combinatie” tussen R&G en Argon, daarbij wijzend op R&G’s “praktische aanpak en klantgerichte DNA”.

Argon & Co ontstond in 2018 uit de fusie tussen het Franse Argon Consulting en het Britse Crimson & Co. De toevoeging van R&G betekent een uitbreiding van Argon & Co’s kantoren in Parijs en Londen, en voorziet het advieskantoor van nieuwe lokale teams in de overige landen waar R&G actief is. Buiten Europa is Argon & Co ook actief in Abu Dhabi, Atlanta, Auckland, Melbourne, Mumbai en Singapore.

“De capaciteiten en indrukwekkende, resultaatgerichte aanpak van R&G maken het een welkome aanvulling op Argon & Co”, laat CEO Yvan Salamon weten. Hij voegt toe dat de twee consultancybedrijven een vergelijkbaar DNA in het leveren van resultaten en een focus op operations strategie delen.

Voor Argon & Co markeert de deal met R&G de eerste sinds het aantrekken van groeikapitaal van het Franse private equity-bedrijf Ardian. Destijds gaf CEO Salamon aan dat de investering gebruikt zou worden voor het openen van nieuwe kantoren (“overal waar de klant wil dat we zijn”) en voor mogelijke acquisities om het groeipad te versnellen.

De deal vindt plaats op een moment waarin er wereldwijd steeds meer vraag is naar supply chain-adviesdiensten. Dat komt onder andere door verstoorde wereldhandel als gevolg van de coronapandemie. Volgens een recent onderzoek door Consulancy.org, is supply chain consulting een van de weinige segmenten die tijdens de coronacrisis is gegroeid, naast segmenten als restructuring, digital en technologie.