R&G Global Consultants volledig geïntegreerd binnen Argon & Co

01 oktober 2021 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Meer nieuws over

Zeven maanden na de overname van R&G Global Consultants heeft Argon & Co het bedrijf volledig binnen zijn organisatie opgenomen. Het merk R&G Global Consultants verdwijnt hiermee van het toneel.

Begin februari kondigde Argon & Co de overname van R&G Global Consultants aan. Als gevolg van de deal maakte een team van ongeveer dertig consultants in Nederland, Frankrijk, Zwitserland, het Verenigd Koninkrijk en Duitsland de overstap naar de kantoren van Argon & Co in deze landen. Het bedrijf ontstond in 2018 toen het Franse Argon Consulting en het Britse Crimson & Co fuseerden. Vandaag de dag telt het bedrijf ongeveer 380 medewerkers. 

Argon & Co en R&G Global Consultants werkten de afgelopen jaren reeds “succesvol samen aan diverse belangrijke projecten”. De goede ervaringen noopten het Frans-Britse advieskantoor om zijn Nederlandse boutique branchegenoot over te nemen. Beide bedrijven specialiseren zich in operations-, supply chain- en lean excellence-consultingdiensten.

Argon Co stopt met voeren R&G Global Consultants merknaam

R&G Global Consultants werd in 2004 opgericht door een groep van drie voormalige General Electric-managers, waaronder de Nederlanders Piet van Abeelen en Aart Willem de Wolf.

“Na het afgelopen jaar te hebben gewerkt aan belangrijke projecten met verschillende klanten van Argon & Co, neemt R&G nu de volgende stap om Argon & Co te worden. Het betreft een nieuwe opwindende stap in de expansiestrategie van Argon & Co”, laat Yvan Salamon weten, CEO van Argon & Co.

Aart Willem de Wolf, medeoprichter van R&G, geeft aan: “Door deze stap kan R&G verder gebruikmaken van Argon & Co’s continu groeiend portfolio van kennis, diensten en expertise. Wij zijn verheugd om Argon & Co te worden en kijken ernaar uit om onze footprint verder te vergroten.”

Christian Mertz, een andere oprichter van R&G, voegt toe: “Argon & Co wil het verschil maken voor zijn klanten en een fantastische werkplek bieden. We zijn erg blij om deel uit te maken van hun team.”

Vorige maand nam Argon & Co – ondersteund door een private equity-partij – ook het procurement consulting team van Ayming over, in het VK. Ook in de VS breidt het bedrijf zijn activiteiten uit, zo heeft het daar inmiddels zijn tweede kantoor geopend.