DEX en Grant Thornton begeleiden R&G Global Consultants-deal

23 februari 2021 Consultancy.nl 2 min. leestijd

Begin deze maand kocht internationaal operations-consultancykantoor Argon & Co het in Nederland gevestigde R&G Global Consultants. Maak kennis met de dealmakers die de transactie tot een goed einde hebben weten te brengen.

R&G Global Consultants werd bij de overnamedeal bijgestaan door professionals van DEX international M&A, dat optrad als de exclusieve M&A-adviseur voor de aandeelhouders van het Nederlandse supply chain- en operations-consultancykantoor. Het dealteam bestond uit Martijn Peters, Koen Andeweg en Mark Klein Haneveld. 

DEX international M&A is een boutique M&A-advieskantoor dat werd opgericht in 2015 door Martijn Peters, die eerder als partner werkzaam was voor het internationale consultancybureau Solving Efeso (tegenwoordig Efeso Consulting), waar hij aan het hoofd stond van de internationale M&A-praktijk. Director Koen Andeweg heeft ook een achtergrond bij Efeso Consulting, en werkte eerder in zijn loopbaan voor EY.

DEX en Grant Thornton begeleiden R&G Global Consultants deal

Aan de andere kant van de onderhandelingstafel ontving koper Argon & Co – opgericht in 2018 volgend op de fusie tussen het Franse Argon Consulting en het Britse Crimson & Co – M&A-advies van zakenbank Rothschild & Co.

Een team van Grant Thornton Corporate Finance – bestaande uit Wilfred van der Lee, Ryno Swanepoel, Adam Azulai en Vincent Bervoets – leverde financial due diligence-ondersteuning bij de deal. Juridisch advies was afkomstig van M&A-advocaten van Dentons en McDermott Will & Emery. Ardian, een investeerder in Argon & Co die de deal heeft gefinancierd, verzorgde M&A-werk door middel van een inhouse dealteam.

Door de toevoeging van de circa 30 consultants van R&G Global Consultants heeft Argon & Co nu een team van 300 consultants plus staf, die werkzaam zijn vanuit kantoren in Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Zwitserland, de Verenigde Staten, Australië en Nieuw-Zeeland, de Verenigde Arabische Emiraten, India en Singapore.

R&G Global Consultants werd in 2004 opgericht door een groep van drie voormalige General Electric-managers, waaronder de Nederlanders Piet van Abeelen en Aart Willem de Wolf. Van Abeelen gaf bij General Electric leiding aan de wereldwijde Lean Six Sigma-divisie en rapporteerde rechtstreeks aan de toenmalige CEO Jack Welch. De Wolf was een van de leiders van de praktijk.