Dennis Christmas en Charlotte Rekko versterken BeBright

25 maart 2020 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Adviesbureau Be Bright heeft twee nieuwe professionals aan boord gehaald. Als nieuwe partner heeft het Dennis Christmas benoemd, die hiervoor leiding gaf aan TwynstraGudde’s zorg- en vastgoedpraktijk. Daarnaast versterkt voormalig Boer & Croon en &samhoud adviseur Charlotte Rekko het team als Senior Consultant.

Binnen BeBright gaat Dennis Christmas zich vanuit zijn rol als partner bezighouden met strategisch advies op het gebied van transformatie van de zorg en zorgvastgoed. Christmas over zijn keuze voor zijn nieuwe werkgever: “BeBright is voor mij een bijzondere stap in mijn loopbaan. Ik hoop dat ik met mijn ondernemerschap instellingen in zorg en welzijn kan helpen om de transformaties door te maken die nodig zijn voor een duurzame toekomst. Het gaat er om de zorg zo te veranderen dat we ook in de toekomst allemaal blijven profiteren van de hoge kwaliteit van onze zorgsector.”

Dennis Christmas geldt als een ervaren professional gespecialiseerd in de ontwikkeling van vastgoed in de zorgsector, van het eerste idee tot en met de aanbesteding van het werk. Daarnaast heeft hij ruime ervaring met het ontwikkelen van nieuwe realisatiestrategieën voor de zorgsector. Meer dan twintig jaar heeft hij gewerkt voor organisatiebureau TwynstraGudde, waar hij zich in 2009 als Partner aansloot.

Vanaf 2012 werkte hij enkele jaren als bestuurder bij het Prinses Maxima Centrum voor kinderoncologie, om in 2015 wederom bij Twynstra terug te keren, nu als Managing Partner van de adviesgroep Zorg Huisvesting, Vastgoed en Organisatie van het organisatieadvies. Voorafgaande aan zijn professionele loopbaan, studeerde Christmas aan zowel de TU Eindhoven als aan de Vrije Universiteit Amsterdam.

Philip J. Idenburg, Managing Partner bij BeBright, is blij met de komst van Christmas naar het bureau. Met de komst van Dennis versterken we ons team niet alleen vanwege zijn lange staat van dienst als bestuurder en adviseur in de gezondheidszorg, maar kunnen we onze opdrachtgevers in de zorg nog beter ondersteunen bij hun strategische vastgoed vraagstukken.

Dennis Christmas en Charlotte Rekko versterken BeBright

Ook Charlotte Rekko kan ook bogen op jarenlange ervaring binnen het zorglandschap. Ze werkte ze afgelopen jaren voor kennisinstituut Vilans, dat zich bezig houdt met langdurige zorg. Eerder heeft ze adviesrollen vervuld bij onder meer Boer & Croon en &samhoud. Daarnaast is ze actief geweest als zelfstandig adviseur en coach.

Bij BeBright zal Rekko vooral actief zijn met de begeleiding van de transformatie van de langdurige zorg en chronische-zorgprocessen die regionale samenwerking vraagt. Over haar nieuwe uitdaging zegt ze: “Mijn ambitie is om eraan bij te dragen dat het over tien tot twintig jaar voor alle Nederlanders nog net zo vanzelfsprekend is om goede, betaalbare, zorg te krijgen als dat nu is.” Ze voegt toe: “Met de vergrijzing, de ontgroening en de stijgende kosten vraagt dat om grote transformaties, die verder gaan dan de zorg alleen.”

Managing partner Idenburg laat in een reactie op de versterking van het team verheugd weten: Charlotte is een geweldige aanwinst voor BeBright, omdat ze niet alleen zeer gedegen kennis van en ervaring in de ouderenzorg meebrengt, maar ook de verander management- en leiderschaps-skills meebrengt die essentieel zijn in de begeleiding van zorginnovatie.”

Gevestigd in Utrecht geldt BeBright als een specialist op het gebied van innovatie- en strategievraagstukken. Het kantoor tracht zijn “kennis over markten en sectoren te verbinden met zijn internationale netwerk, om zo collaboratief duurzame groei te realiseren”.