Juliëtte van Doorn verruilt DNB voor adviesbureau &samhoud

26 maart 2020 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Utrechts adviesbureau &samhoud heeft zijn team uitgebreid Juliëtte van Doorn, een expert in gedragsverandering, governance en compliance.

Ze maakt de overstap vanuit De Nederlandsche Bank (DNB), waar ze vanaf september 2018 ruim anderhalf jaar de rol van Supervisor Expert Governance, Behaviour & Culture vervulde. Daarvoor was ze ongeveer een jaar werkzaam binnen de rijksdienst Inspectie Gezondheidszorg & Jeugd als Projectmanager Financieel & Integriteitstoezicht.

Eerder – tussen 2002 en 2010 en tussen 2013 en 2017 – was Van Doorn ook al werkzaam bij DNB, waar ze na de wereldwijde financiële crisis bijdroeg aan de ontwikkeling van een nieuwe toezichtbenadering op het gebied van gedrag en cultuur in de financiële sector. Deze toezichtaanpak wordt door mondiale experts nog altijd als maatgevend beschouwd.

Juliëtte van Doorn verruilt DNB voor adviesbureau &samhoud

Na haar rechtenstudie aan de Universiteit van Amsterdam begon Van Doorn haar loopbaan als wetenschapper binnen de Universtat Pompeu Fabra in Barcelona. Na enkele jaren verliet ze de academische wereld, waarna ze bijna zeven jaar werkte als advocaat; eerst bij Allen & Overy (1996-1999), daarna bij Houthoff Buruma (1999-2002).

Van Doorn gaat zich bij haar nieuwe werkgever vooral bezighouden met het versterken van risicomanagement binnen organisaties. “Mijn overstap naar &samhoud is ingegeven door mijn wens om vanuit een andere rol organisaties in verschillende sectoren te kunnen ondersteunen bij het oplossen van strategische vragen zoals, bijvoorbeeld de effectieve bestrijding van financiële criminaliteit”, zegt Van Doorn.

Adviesbureau &samhoud is een specialist op het gebied van organisatie en verandermanagement. Vanuit kantoren in Utrecht, Kuala Lumpur en Keulen ondersteunt het bedrijf klanten over de hele wereld uit verschillende sectoren.

Tot de klantenkring onder meer aan Montblanc, Hong Leong Bank, Achmea, Nestlé, TNT Express, Aegon, Rabobank, Axiata, Icare en Microsoft. “We helpen opdrachtgevers met het creëren van meetbare en duurzame waarde”, zegt Femke de Vries, die net als Van Doorn de overstap maakte van de financiële toezichtsector naar &samhoud. De Vries was eerder lid van het bestuur van de Autoriteit Financiële Markten.