Priya Panday: 'Ik heb als BlinkLane-trainee bizar veel autonomie'

09 maart 2020 Consultancy.nl 4 min. leestijd
Meer nieuws over

Met een multidisciplinaire academische achtergrond in psychologie en strategisch management, begon Priya Panday haar loopbaan in de adviesbranche bij BlinkLane Consulting. Priya is inmiddels een jaar aan het werk bij het bureau, als trainee en junior consultant: “Ik had geen betere keuze kunnen maken”, aldus de young professional.

Het was in de eerste dagen van januari 2019 dat Priya kennismaakte met BlinkLane Consulting
, een adviesbureau uit Amsterdam dat gespecialiseerd is in organisatietransformatie. Dat ze de wereld van consulting in wilde, dat stond al langer vast. “Ik wist vrij zeker dat consulting mij aansprak door de aard van het werk.” In maart vorig jaar was het zover en begon ze aan haar traineeship.

Diverse en goede leeromgeving

Twee aspecten in de baan spraken haar het meest aan, herinnert ze zich. “Het geeft je de mogelijkheid om bij veel verschillende bedrijven binnen te lopen en je continu in nieuwe problemen vast te bijten. Daarnaast ben je altijd heel oplossingsgericht bezig en je werkt in een team dus je kunt ook veel van andere mensen leren. Het is eigenlijk de perfecte omgeving om te kunnen groeien.” 

Inmiddels kan Priya vertellen dat haar verwachtingen volledig zijn uitgekomen. De afgelopen maanden heeft ze gewerkt aan een grote agile transformatie binnen een groot Nederlands hightechbedrijf. “Heel gaaf om zo’n grote, impactvolle transformatie mee te maken. Het project raakt verschillende onderdelen van de organisatie, van de strategie en meerdere afdelingen tot de mensen op de werkvloer die met techniek aan de slag gaan.” 

Wat de functie vooral interessant maakt, zo geeft Priya aan, is de combinatie van beide typen verandering waar ze mee te maken krijgt: “We werken met mensen aan de kwantitatieve kant, maar houden ons ook veel bezig met de proceskant van verandering en daar leer ik met name in soft-skills. Dat maakt het uitdagend op die twee assen.”

Priya Panday, Consultant, BlinkLane Consulting

Wat betekent dit dan in de praktijk? Hardop nadenkend zegt Priya: “Nou vanmorgen nog heb ik een dashboard voor de klant geoptimaliseerd en deze toegestuurd naar collega’sVanmiddag bereid ik een meeting voor en morgen hebben we een workshop met de opdrachtgever. Het werk dat we bij de klant doen is heel procesgeöriënteerd, wij faciliteren dat veranderprocessen in gang worden gezet en brede ondersteuning krijgen”. Overmorgen kan haar agenda er weer helemaal anders uitzien: “In de middag hebben we een groot evaluatiemoment met het lokale change team en in de ochtend ben ik van plan om te leren voor de opleiding tot SAFe Program Consultant die ik momenteel volg.”

Glunderend geeft Priya aan dat ze “bizar veel autonomie heeft” in haar rol als consultant. Dit resulteert in een steile leercurve, maar zorgt tegelijkertijd voor meer verantwoordelijkheid die op haar schouders komt te liggen. “Hierin word ik gesteund door mijn BlinkLane-collega’s”, legt Priya uit.

Begeleiding en coaching

“Bij BlinkLane wordt heel veel energie, moeite, tijd en geld in je gestoken om je skills naar een hoger niveau te brengen en om je te laten excelleren bij de klant. Een ervaren adviseur zorgt voor begeleiding en coaching on the job, en intern krijgen we een uitgebreid curriculum aan trainingen voorgeschoteld. Trainingen gaan bijvoorbeeld over consultancyskills, innovatie of IT-management.” 

Priya maakt deel uit van het éénnjarige traineeship van BlinkLane Consulting. Dit programma werft jonge, ambitieuze starters en stoomt hen klaar voor het echte werk als consultant. Zij doen uiteenlopende opdrachten bij klanten en volgen een ontwikkelingsprogramma. “Over het algemeen werk je vier dagen bij de klant en één op kantoor. De trainingen zijn om de week op vrijdag”, licht Priya toe.

Naast het werkaspect benadrukt Priya dat een traineeship ook een hechte groep smeedt van gelijkgezinde young professionals. “Ik ben begonnen in een klas van vijf, en we zijn uitgegroeid tot een soort van vertrouwde club binnen de grote groep. Van collega’s zijn we snel vrienden geworden en willen elkaar te allen tijde helpen. De andere trainees vormen voor mij de veilige thuisbasis”, besluit Priya.